Gå til sidens hovedinnhold

Sikret rådhuset

Heimevernsøvelsen er i gang

Artikkelen er over 6 år gammel

Tirsdag kveld inntok mannskaper fra HV Lofoten Leknes. sentrum. Bevæpnete soldater har sikret rådhuset med sperringer. Det vil bli adgangskontroll fram til torsdag ettermiddag.

Tirsdag startet årets trening for soldatene i HV-Lofoten.
-Soldatene kom inn til hovedkvarteret i Slydalen tirsdag morgen og det var et godt oppmøte. Vi registrerte også at det var godt motiverte hv-soldater, sier løytnant Remi Solberg.

Himmeltinden

Etter innrykk og fagopplæring ble mannskapene sendt ut på oppdrag.

-Vi er nå i gang med øvelsen og sendte en tropp til Vesterålen. Vi har også folk som har sikret objektet på Himmeltinden, sier Solberg som opplyser at årets øvelse har et helt nytt moment.

Sikret rådhuset

-For første gang skal vi øve i sentrum. Objektet vi skal sikre er rådhuset og fram til torsdag ettermiddag/kveld vil det bli adgangskontroll for alle som skal inn. De som besøker rådhuset må være tålmodig da alle vil bli kontrollert. Det gjelder også kjøretøy. I tiden mellom 09.00 og 14.00 begge dager vil det ikke bli noen kontroll, sier løytnant Remi Solberg i HV Lofoten som sier at det kan bli brukt øvelsesammunisjon.

-Dette kan være hendelser som ender med avfyring av løsammunisjon og det kan være større medisinske hendelser med skadet personell. Viktig at alle som er på rådhuset og i nærområdet er forberedt på at dette kan skje – og at dette da er et spill/trening, som kun har til hensikt å gjøre HV-personellet best mulig rustet til å løse slike hendelser i en reell situasjon, sier Remi Solberg.

Tirsdag kveld ble området rundt rådhuset sperret av med fysiske sperrer og sperrebånd. Det var adgangskontroll ved alle inngangene. Heimevernssoldatene hadde også rigget opp fundament for maskingevær. Bevæpnete hv-soldater patruljerer rundt rådhuset.

-Nå er øvelsen i gang og folk må venne seg til at hv-soldatene blir en del av bybildet fram til torsdag ettermiddag/kveld.

HV Lofoten har informert skoler og barnehager, samt snakket med naboene i området.

Kommentarer til denne saken