Gå til sidens hovedinnhold

Lofotens beste skiløper legger opp

Artikkelen er over 1 år gammel

Arnt Gunnar Winther fra Svolvær sier beslutningen er tatt, nå legger han en videre aktiv skikarriere på hylla.

23-åringen fra Svolvær gikk inn til en knallsterk 14. plass på 15 kilometer fri under sesongåpningen i Muonio i Lappland i november i fjor. Og han endte innenfor topp 30 i Norgescupen i 2020.

– Jeg er fornøyd med det jeg har oppnådd. Men nå er det slutt. Jeg har tatt avgjørelsen om å legge en aktiv skikarriere på hylla, og fokusere på det å leve mer, og ikke minst prioritere studiene, sier han til Lofotposten onsdag ettermiddag.

Gnisten borte

Svolværingen har siden han var seks år gammel gått skirenn, trent hardt, og trivdes med det. Det å bli god på ski og hevde seg i landsdels- og nasjonal sammenheng har alltid vært et mål, og han føler selv at det hele tiden har vært i utvikling.

– Men jeg fyller 24 år i september, og føler ikke lenger den samme gnisten som før til å trene så hardt at enda bedre resultater følger.

Studier

– Nå vil jeg prioritere studiene i økonomi og ledelse, der jeg starter på tredje året i Tromsø, slik at jeg etterpå kan sitte igjen med en bachelorgrad. Så vil sommeren 2021 vise hva det blir videre. Men en aktiv skikarriere gjennom 17 aktive år er definitivt over, sier han.

– Jeg er ikke lenger godt nok motivert til å bare velge trening og studier. Nå vil jeg leve litt mer, og ofrer derfor skikarrieren. Men jeg kommer fortsatt til å trene for å holde meg i god form, og gå på ski når anledningene byr seg.

Røkterjobb

– Jeg kommer til å være mye hjemme i sommer, da jeg jobber som røkter hos Ellingsen Seafood. Der er jeg ei uke på jobb og har ei uke fri. Det er en fin turnus, og jobbingen skaffer penger på konto for en student. Det trengs også. Og til høsten tilbringes tiden mest i Tromsø med studiene, slik blir det neste året, sier Arnt Gunnar Winther (23) fra Svolvær til Lofotposten onsdag 24. juni 2020

Kommentarer til denne saken