Gå til sidens hovedinnhold

LofotFishing blir rekordstort i år, flere står på venteliste for å stille ut: – Dette viser at det går godt i fiskerinæringa

Artikkelen er over 2 år gammel

Messesjef Arne Walter Mørch i LofotFishing gleder seg over fullt hus til LofotFishing 2019. Det viser at det går bra i fiskerinæringa, mener han.

LofotFishing arrangeres annethvert år. 2019-utgaven er den 11. messa, og i år blir den større enn noen gang.

Godt og vel 5000 kvadratmeter messeareal i Kong Øysteins hall og Vaagar idrettspark fylles med aktører i fiskerinæringa og leverandørindustrien 29. til 31. mars.

– Vi har 30 nye utstillere i år, sier messesjef Arne Walter Mørch i Lofotstand AS.

Les også: Stor interesse for LofotFishing 2019: – Utstillerne selger godt og treffer de rette kundene hos oss

Vurderer ombygging

Mørch forteller at arrangørene har tre utstillere på venteliste. Det kan det bli en løsning på, selv om det egentlig er fullt og alt ledig areal i utgangspunktet er brukt opp.

– Vi planlegger å bygge opp kafeen midt i hallen med én etasje, da må vi ha fem stykker til inn for å få det til. Men egentlig er plassen sprengt nå.

I tillegg til aktivitetene i Kabelvåg er det gjerne også konferanser og arrangementer i Svolvær. Blant annet skal det spilles publikasjonen Tekfisk spille inn en podkast på Du Verden om framtidens fiskeriteknologi.

Det blir også lagt opp til neste år mulighet for å fortøye båter i havna ved torget i Kabelvåg slik at utstillere kan vise fram utstyr og annet om bord.

– Hvordan skal dere sikre plass til å vokse mer framover?

– Da må vi sette opp en plasthall utenfor, det har vi også vurdert. Dersom turnhallen blir utvidet kan vi bruke større deler av den, en utvidelse vil være bra for oss også.

Les også: Messesjefen etter LofotFishing 2017: – Vi er kjempefornøyd!

– Stedet å være

LofotFishing har opparbeidet seg en status som den nest største fiskerimessa i Norge, etter Norfishing i Trondheim.

– Når det er venteliste og kamp om å få plass, hva sier det om posisjonen til LofotFishing?

– Nå ser folk at dette er plassen å være, og de ser også at man må være tidligere ute for å få plass. Jeg tror det sprer seg at dette er en god messe, her selger utstillerne godt og de treffer de rette kjøperne her hos oss.

Mørch mener også interessen gjenspeiler gode tider i fiskerinæringa og i serviceindustrien. I Svolvær har blant annet Skarvik lansert planer om en større utbygging.

– Ja, det er klart det går bra. Det ser man hos verkstedindustrien. Det er klart at det vises at det går godt også når vi skal arrangere.

LofotFishing 2019 skal åpnes av Svein Ove Haugland, leder i Norges Råfisklag.

– Vi har også invitert stortingspolitikerne fra nordlandsbenken, der har vi allerede fått positivt svar fra en.

Det ligger mye jobb bak gjennomføringen av et så stort arrangement. I 2017 besøkte over 4000 gjester messa. Til å stable på beina LofotFishing stiller flere idrettslag og foreninger opp.

– Vi er i god rute med planleggingen. Alle lag og foreninger er stort sett klare, sier Arne Walter Mørch som ser fram til en ny utgave av fiskerimessa i Kabelvåg om to måneder.

Les også: Stort utbytte av LofotFishing

Les også: Skolekorpset blåser messehallene rene og koker kaffe til flere tusen

Kommentarer til denne saken