Gå til sidens hovedinnhold

Mot tidenes største LofotFishing

Artikkelen er over 6 år gammel

-Vi går mot tidenes største LofotFishing, og alt tyder på at det er solid kapital i fiskerinæringen.

Det sier leder av landsdelens største fiskerimesse siden 2007, Arne Walter Mørch til Lofotposten. For første gang har han vært nødt til å si stopp til ytterligere påmelding på grunn av plassmangel - to uker før messa arrangeres i Kong Øysteins hall 17.-19. april. I tillegg skal det være utstilling i havna, samt at ett av seminarene som er tilknyttet LofotFishing skal arrangeres i Svolvær.
-Hvor kommer utstillerne fra?
-Det er ei internasjonal messe med flest norske utstillere, og flere enn vanlig fra midt-Norge. Men det gleder at Lofoten er sterkt representert - både på utstyrs- og produsentsiden. At vi også har bra plass for utdanning, forskning og øvrige sektorer, lover bra.
Arne Walter Mørch mener at messa i Lofoten har funnet sin solide plass - i mellomåret da NorFishing i Trondheim ikke arrangeres.
-Hvor mye kapital legges igjen på LofotFishing?
- De største utstillerne selger for flere millioner, pluss at mange inngår intensjonsavtaler eller øvrige avtaler som blir realisert senere. En god målestokk på aktivitetene er at vi har fullbooket hotellpark, samtlige tilgjengelige drosjer er i aktivitet i tillegg til at forretninger og ikke minst utesteder har fullt opp å gjøre, sier han.
Tidligere denne uka fikk messesjefen orientering om at fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) ikke kommer og åpner messa 17. april, slik som var forutsatt.
-Jeg tar beslutningen til etterretning, sier Mørch uten å kommentere dette ytterligere - bortsett fra at det er vanlig at sittende fiskeristatsråd åpner landsdelens største messe.
Foreningslivet lokalt tjener på denne messa som altså arrangeres annet hvert år. Arne Walter Mørch er selv rekruttert fra idretten, og vet hva noen ekstra ti- og hundretusener betyr for aktivitetene.
-Hadde du ønsket bedre utstillingsplass?
-Ja, vi ser frem til at kong Øysteins hall blir utvidet. Det vil sette oss i stand til å ha ei egen avdeling for sjømat. Næringen er i fortsatt utvikling, og det gleder oss stort, sier han.

Kommentarer til denne saken