Gå til sidens hovedinnhold

Forventer flere utstillere og besøkende med ny hall

LofotFishing i ferd med å slå alle rekorder

Artikkelen er over 6 år gammel

LofotFishing 2017 vil slå alle rekorder. – Kanskje har all praten rundt ny hall på messeområdet ført til at utstillere allerede nå har bestemt seg.

Det sier daglig leder i Lofotstand AS, Arne Walter Mørch til Lofotposten. Selv om det er 21 måneder til 2017-arrangementet, 31. mars – 2. april, hadde Mørch tirsdag denne uka inngått 38 intensjonsavtaler med utstillere fra både inn- og utland. Tidligere «bestenotering» per 1. juli halvannet år før arrangementet, var 20 intensjonsavtaler.

– Hva betyr en ny hall i tillegg til storhallen Kong Øystein for dere?

– Styret har diskutert flere løsninger. En av disse kan være at vi trekker mesteparten av kafedriften ut av storhallen, og erstatter dette med en avdeling for sjømat. Men vi er langt fra sikre, sier Arne Walter Mørch.

Under generalforsamlingen i selskapet ble det slått fast at man hadde et ordinært resultat på 403.940 kroner siste driftsår, og med driftsinntekter på vel 3,2 millioner kroner. Aksjekapitalen består av 634 aksjer a kr 1.000. Marhaug Eiendom AS og XO Svolvær AS er de største aksjonærene med 100 hver. Vi nevner at Vågan kommune har 55 aksjer og er dermed tredje størst.

Nyttig annonsering

En undersøkelse som Lofotstand gjennomførte under LofotFishing 17.-19.april blant både utstillere og de cirka 4.000 som besøkte messa, er nå evaluert. I aviser eller tidsskrifter som Lofotstand bør bruke i forbindelse med annonsering, har Fiskeribladet/Fiskaren, Kyst og Fjord og Lofotposten fått flest stemmer. Kystmagasinet, AN, Nordlys og Harstad Tidende blir også nevnt. I evalueringen heter det dessuten at Lofotpostens messeavis har fått masse skryt av utstillerne og besøkende.

Kong Øysteins hall fungerer godt som messehall, men flere påpeker mangelfull asfaltering rundt hallen.

I rapporten står blant annet også følgende:

– I Vågan er det stor hotellkapasitet og mange restauranter. Dessuten er det mange fornøyde utstillere som har solgt godt.

Kommentarer til denne saken