Gå til sidens hovedinnhold

Baker 150 kaker: 17. mai bør du være sulten!

Artikkelen er over 5 år gammel

– Alt er i rute, men det er viktig at alle stiller på sine vakter, sier 17.- mai-komiteleder June Nordheim.

Foreldrene til årets 6.-klassinger og 5.-klassinger på Leknes skole skal til sammen bake 150 kaker som skal serveres 17. mai i Lofothallen.
Det er en av mange ting som skal organiseres til 17. mai-feiringen.
June Nordheim leder arbeidet, men det er mange foreldre og komiteer som er i sving: Flaggteknisk komite har ansvar for å sette opp flagg over hele Leknes tidlig på morgenen, og ta dem ned på kvelden. Matkomiteen, som sannsynligvis har hatt mest arbeid, har fordelt jobben med å lage alt som skal spises og drikkes på nasjonaldagen og satt opp lister for vakter. Pyntekomiteen har gjort det fint i blant annet Lofothallen. Lekekomiteen har forberedt leker. Togkulturkomiteen skal se til at toget organiseres skikkelig og at det er program og taler. Til sist er det en økonomikomite som har ansvar for den økonomiske biten.
Overskuddet far feiringen vil gå til transport og lærer til leirskoleopphold for de to 6. – klassene på Leknes skole. 8.-klassene har ansvaret for loddsalg.

Dugnad

Det er mye arbeid i forkant av nasjonaldagen, men det topper seg 16. og 17. mai.
17. mai-feiring er et stort dugnadsprosjekt for aller fleste bygder og byer, inklusive Leknes.
– Stort sett alle er positive til å være med, men det er også veldig viktig at alle gjør det de er satt opp på lista for, sier Nordheim.

Program

Programmet er tradisjonelt: Først på morgenen går barnetoget med skoleklasser og barnehager i fast rute fra Leknes skole og videre til Idrettsgata, Lillevollveien, Tufteveien, Leknes bo- og servicesenter, Storgata, 4. armen, Myrstien, Sentralbaneveien og avsluttes ved Lofothallen. Leknes skoles ungdomskorps og Vestvågøy janitsjar spiller.
Der blir det servering og loddsalg, tale av vestvågøyordfører Jonny Finstad, underholdning av elever fra kulturskolen og leker for barna.
Etter dette arrangementet er det pause for de fleste, før Borgertoget på Leknes starter opp på ettermiddagen. Den er det Vestvågøy kommune som koordinerer.

Kommentarer til denne saken