Gå til sidens hovedinnhold

Lofotinger representerer Nord-Norge i Murmansk

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag 30. august er over 200 idrettsutøvere fra Nord-Norge på plass i Murmansk for å delta i Barents Summer Games. Flere av dem er lofotinger.

Barents Games er en sportsfestival der idrettsutøvere i alderen 15 til 25 år møtes for å konkurrere i sin idrett. Arrangementet går over en helg og arrangeres annethvert år som winter og summer games.

– 30 ulike idretter er med i barentsprogrammet – fordelt på 15 vinteridretter og 15 sommeridretter, skriver koordinator Vera Arntsen i en pressemelding.

Barents Games arrangeres for sjette gang i 2019. I år er det Murmansk i Russland som er vertskap. Totalt er det over 600 deltakere fra Norge, Sverige, Finland og Russland.

Det blir konkurrert i 11 ulike idretter: Bueskyting, Boccia (para), bowling (også para), sykling, fotball, judo, orientering, bordtennis (også para), tennis, friidrett parasport og bryting.

– Barents Games er også en arena for kulturell utveksling og gjør folk til folk samarbeidet mulig, «Developing friendship through sports in the Barents Region» er et sentralt mål. Vi skal konkurrere, men også bli kjent med hverandres kulturer både på arenaen og over landegrensene, fortsetter Arntsen.

Nordland, med over 90 deltakere, er representert i bueskyting, bowling, sykling, fotball, judo, orientering, bordtennis, bordtennis parasport, tennis og bryting.

Disse lofotingene deltar:

Are Eilif Hansen – bowling

Karl Håkon Kofstad – bowling

Silje Kofstad – bowling

Fredrik Skulbru Klevstad – fotball

Sigfred Jacobsen Fagerlid – fotball

Kommentarer til denne saken