Gå til sidens hovedinnhold

Lofotkraft informerer om kabelgraving i Svolvær i vinter

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunikasjons- og kundesjef Siri Sund i Lofotkraft sier selskapet har kabelprosjekter på gang ut året i Svolvær.

Hun sier det blir omfattende gravearbeider på Storøya. Gravingen er i gang, og er nå kommet til krysset Storøyveien/Brugata. Herfra skal det graves ned Brugata til Amfi, og videre oppover Storøya til krysset Storøyveien/Nonshaugen. I tillegg skal det graves mellom Amfi og nåværende Lofoten hotell til Cetho Eiendom AS (gamle Hotel Royal), og fra krysset/rundkjøringen i Lofotgata og over til nettstasjonen ved Biltema. Alt dette skal utføres nå i høst.

– Vi regner med at gravingen vil pågå ut dette året. Kommunen skal grave ny vannledning fra Rema 1000 til Biltema, så Lofotkraft skal legge kablene i samme trase, sier Sund.

Bedre vannforsyning

Prosjektleder i Vågan kommune, Stig Rune Dybwik, sier at det å få legge vannrør i et felles opplegg med Lofotkraft er veldig bra. Da slipper man å grave to ganger, og det samme med asfaltering.

Dybwik sier det mangler ei kort rørgate mellom Rema 1000 og Biltema, som vil krysse Lofotgata, noe som vil gi kommunen mye bedre vannforsyning internt i byen. Den store lekkasjen gjennom E10 i Saragossa skapte vansker, og man måtte forsyne deler av dette området midlertidig. Man fikk heller ikke lov å grave gjennom E10 av vegvesenet for å utbedre vannrørnettet etter denne lekkasjen, og alternativet med kjerneboring ble ikke realisert.

Med den nye tverrforbindelsen over Lofotgata fra Rema 1000 til Biltema vil man få en ny og større forsyningsevne internt i byen, og vil kunne levere vann også til Vestfjordgata med nye påtenkte prosjekter i dette byområdet, sier Dybwik.

Fornyer nettet

– Grunnen til at Lofotkraft graver, er at det gamle kabelnettet i Svolvær sentrum skal fornyes, og at vi etablerer nye forsyninger inn til byen i forbindelse med at vi har bygd ny transformatorstasjon i Osan.

– Av samme grunn skal vi også legge nye sjøkabler fra nye Osan trafostasjon til Vorsetøya og Storøya. Dette vil skje i begynnelsen av november, sier kommunikasjons- og kundesjef Siri Sund i Lofotkraft til Lofotposten.

Kommentarer til denne saken