Gå til sidens hovedinnhold

Lofotkraft varsler om at nye strømbrudd kan bli langvarige

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag ettermiddag var fremdeles i overkant av 1200 kunder i Lofoten uten strømforsyning. Nå ber Lofotkraft kundene om å ta høyde for eventuelle nye strømbrudd kan bli langvarige.

Lørdag kveld ble hele Lofoten uten strøm. Etter en time fikk de aller fleste strømmen tilbake.

1200 uten strøm

Søndag ettermiddag opplyser Lofotkraft at fremdeles er 1200 kunder I Lofoten uten strømforsyning. Berørte områder er Laukvika, Brenna, Østre Vågan, Ørsnes, Teisthaugan/Helle Lufthavn i Vågan kommune, samt Eggum i Vestvågøy.

– Vi har alle våre tilgjengelige mannskaper ute på feilretting, og vil i løpet av søndag få forsterkninger fra innleide mannskaper. Vi vil også rekvirere ekstra utstyr fra våre naboverk og fra våre leverandører. Det er fremdeles mye snø og is på linjenettet etter uværet lørdag kveld og natt til søndag. Vi ber derfor publikum holde god avstand til linjer som henger lavt eller har falt ned, og unngå å komme i berøring med eventuelle strømførende ledninger, heter det i en pressemelding.

Kan bli langvarig

Lofotkraft ber nå kundene om å ta høyde for nye strømbrudd.

– Natt til mandag melder YR sterk kuling/liten storm fra nordvest i hele Lofoten. På grunn av at strømforsyningen allerede er sårbar, ber vi våre kunder ta høyde for at eventuelle nye strømbrudd kan bli langvarige. Søndag ettermiddag har vi god oversikt over feilene i nettet, og strømstanskartet på lofotkraft.no er oppdatert. Dersom du har tips eller meldinger om feil i nettet som ikke er registrert i strømstanskartet, ber vi deg ta kontakt på vår feilmeldingstelefon 7606 7600, opplyser Lofotkraft.

Kommentarer til denne saken