Gå til sidens hovedinnhold

Lofotkraft: Ikke feil på de nye strømmålerne i Lofoten

Artikkelen er over 3 år gammel

BKK, det største energiselskapet på Vestlandet, har sammen med 26 andre nettselskap kjøpt automatiske strømmålere til 750.000 strømkunder fra det koreanske firmaet Nuri Telecom, og 10.000 målere er det feil med.

Vesterålens største kraftselskap, Vesterålskraft, arbeider for fullt med å installere nye målere fra Nuri, men Hallvard S. Pettersen, administrerende direktør i selskapet, opplyser til VOL at selskapet ikke har erfart de problemene som BKK melder. Så langt har feilene ikke fått konsekvenser for Vesterålskraft.

De to andre kraftselskapene i Vesterålen, Trollfjord Kraft i Hadsel og Andøy Energi, har valgt andre leverandører.

Lofotkraft er heller ikke berørt av denne feilen. Lofotkraft bruker en annen kommunikasjonsløsning enn BKK, og selskapet skriver opå sine nettsider at selskapet ikke har hatt problemer med sine målere.

Les også: Monteringen av nye strømmålere er i gang i Lofoten 

Lofotkraft har nå installert nesten 5.000 nye målere, og har per i dag en innsamlingsrate på ca. 97,5 %. Det er altså bare drøyt 100 målere som selskapet ikke mottar målerverdier fra.

- Vi prioriterer nå arbeidet med å få kontakt med disse målerne, samtidig som vi fortsetter utrullingen av nye målere for fullt. I løpet av året får alle nettkundene i Lofoten ny, automatisk strømmåler. Det er myndighetene som har bestemt at alle strømkunder i Norge skal få automatisk måler, og fristen er 1. januar 2019, opplyser selskapet på nettsiden sin.

Kommentarer til denne saken