Fjerner kraftlinje og rydder opp i turterrenget

Stubber: Disse stubbene skal kuttes under bakken.Foto: Privat

Stubber: Disse stubbene skal kuttes under bakken.Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter hvert vil alle deler av den gamle strømlinja på Laupstadheia og videre mot Kvitfossen bli fjernet.

DEL

Det forteller administrerende direktør Arnt M. Winther etter henvendelse fra Lofotposten.

Mange bruker fjellområdene over Laupstad som rekreasjon, både sommer og vinter. Det er populært å gå over Morfjordskaret, mange går på på Sautinden og opp på fjelltoppene Piktindan og Pilan.

Ny trase

Den nye 132 kilovoltlinja mellom Kanstadbotn i Lødingen og Kvitfossen i Vågan går langs en annen trase enn den gamle linja i dette området. Den gamle linja fjernes, og dette arbeidet er allerede i gang. Observante turgåere har merket seg at en del stolper er kuttet av et godt stykke over marka, og at linjer og stolper ligger på bakken. Derfor har de lurt på om det skal være slik. De peker at de avkutta stolpene kan utgjøre en fare når snøen kommer og folk starter med skigåing i området.

Ingen fare

Arnt M. Winther kan fortelle at det er ingen grunn til å bekymre seg.

– Stubbene vil bli kappet under bakken, og således ikke utgjøre noen fare. Dette arbeidet vil bli gjort før vinteren, og vil sannsynligvis starte 14. september. Videre vil stolpene og ledningene som ligger på bakken bli fjernet, og rivingen videre mot Kvitfossen fortsette i ukene 40 – 44. Vi bli nok ikke ferdig med å rive alle punktene over Kvitfossfjellet før vinteren, men de som blir stående igjen vil stå oppreist og ikke utgjøre noen fare. Grunnen til at dette skjer, er at det totale arbeidet med byggingen av linjen tilpasses når linjen kan være koblet ut i forhold til forsyningssituasjonen og når deler av den nybygde linjen kan kobles inn. Men som sagt stubbene blir fjernet sammen med stolpene og linjen og det vil skje før vinteren, sier Winther.

Den nye 132 kV linjen skal etter planen være ferdig i september/oktober 2016. Og ifølge Winther er arbeidet så langt i høvelig rute.

Artikkeltags