Gå til sidens hovedinnhold

Snart dobles strømprisen

Artikkelen er over 6 år gammel

Men vi bytter ikke leverandør like ofte lenger.

En analyse av nye tall fra Nord Pool viser at vi kan forvente en strømpris på 23 øre/kWh i vinter. Det er over dobbelt så mye som dagens pris. I august steg prisene med 35 prosent.

August var preget av tørt, varmt vær med temperaturer over normalen i hele landet. Sen snøsmelting, med økt tilsig til magasinene, bidro til en god ressurssituasjon for vannkraften. Mindre nedbør enn normalt presset likevel prisen opp i løpet av måneden.

Fersk statistikk fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) viser at færre bytter strømleverandør. Jens Ola Regnström fra strømbyttetjenesten ELskling.no er redd norske husholdninger har blitt for godt vant til lave strømpriser.

– Vi er urolige for at norske husholdninger med dårlige strømavtaler går på en økonomisk smell når vinteren setter inn og strømprisen øker, sier Regnström.

Denne uken publiserte NVE statistikk over antall strømkunder som skifter strømleverandør. Tallene viser en kraftig nedgang med 26 prosent færre skifter sammenliknet med fjoråret. NVEs beregninger for 1. kvartal 2015 viser at det ble foretatt 73.900 leverandørskifter blant norske husholdninger. Dette er en nedgang på 26.300 bytter sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2014. Nedgangen har trolig sammenheng med de lave prisene. (ANB)

Kommentarer til denne saken