Alle har fått strømmen tilbake på Vorsetøya etter brannen

Tidligere var det vanlig å bygge slike nettstasjoner inn i egne rom i større næringsbygg, som her på Vorsetøya, der brannen oppsto lørdag morgen.

Tidligere var det vanlig å bygge slike nettstasjoner inn i egne rom i større næringsbygg, som her på Vorsetøya, der brannen oppsto lørdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I løpet av mandag etter kl. 21.00 vil alle som mistet strømmen på Vorsetøya lørdag ha fått permanent strømforsyning tilbake.

DEL

Lofotkraft melder rundt kl. 20.00 mandag 7. oktober at jobben med å koble om fra aggregater til permanent strømforsyning tok litt lenger tid enn forutsatt, men regnet med at alle etter kl. 21.00 mandag ville ha permanent strømforsyning.

Brannen som oppsto lørdag morgen i en nettstasjon i utleiegården til Ragnar Bjørgaas på Vorsetøya i Svolvær, blir rutinemessig etterforsket av politiet, som har ei egen branngruppe som også har elektrofaglig kompetanse i arbeid. Foreløpig er det ikke fastslått hva brannårsaken kan være.

Administrerende direktør Arnt M. Winther i Lofotkraft sier at alle abonnenter som var berørte av strømbruddet på Vorsetøya lørdag morgen hadde fått strømmen tilbake i løpet av søndag.

Winther sier videre at man i helga har hatt aggregater i drift for å sikre alle strøm, og etter planen ville alle berørte ha fått tilbake ei permanent løsning på strømtilførselen sin i løpet av mandag.

Lofotposten fikk av Lofotkraft opplyst allerede lørdag formiddag at Lofotkraft kl. 09.50 fikk levert strøm både til Bakehuset NordNorge, samt til Vorsetøyveien 22A og Vorsetøyveien 24, noe som skjedde ved hjelp av strømaggregat.

Winther vil ikke si noe om årsaken til brannen og det påfølgende strømbruddet da dette er en sak som politiets egen branngruppe nå undersøker, og det arbeidet vil man avvente.

Tidligere var det vanlig at man la slike nettstasjoner inn i egne rom i større næringsbygg. Nå bygger man egne nettstasjoner eksternt.

– Vi har nå oversikt over følgene etter brannen

Brann i lavspenttrafo i næringsbygg

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken