Legekontoret Lofotleger holder til i Storgata på Leknes. Fredag formiddag opplyser legekontoret at de er uten nett- og telefonforbindelse.

– I forbindelse med arbeidet i Storgata er åtte fiberkabler kuttet av. Det medfører at vi er blant dem som er helt uten nett- og telefonforbindelse. Vi har kun AMK-radioen som kommunikasjonsmiddel. Entreprenøren tør ikke si hvor lenge vi blir uten forbindelse. Vi er her, og ber folk om å møte opp så skal vi hjelpe dem, opplyser Lofotleger til Lofotposten.

Det er uvisst hvor mange som er berørt.

- Uansett om det er kun fire eller hundre kunder som er berørt, dette skal ordnes så fort det lar seg gjøre, sier en som jobber på stedet til Lofotposten. Ifølge ham

Han skisserer ovenfor Lofotposten at problemet skal være løst i løpet av noen timer.

Skadene på kablene kom da det ble gravd i frossen grunn.

Ulf-Johnny Jensen, montør hos Lofotkraft, er på plass for å reparere skaden. Han sier det er flere bedrifter som er rammet av bruddet. Han bekrefter at skaden trolig er utbedret i løpet av ettermiddagen.

Oppdatert kl. 16.40:

Jensen forteller at arbeidet med kablene var ferdig rundt klokka tre fredag ettermiddag.

– Alle har fått forbindelsen tilbake. Det var maks åtte kunder som ble berørt av dette, men jeg er usikker på om alle var i bruk, forteller han.