Elisabeth (26) er Lofotpostens nye ansikt på Leknes

NY: Elisabeth Gjerde gleder seg til å dekke store og små hendelser fra Lofotposten sitt kontor på Leknes.

NY: Elisabeth Gjerde gleder seg til å dekke store og små hendelser fra Lofotposten sitt kontor på Leknes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

26 år gamle Elisabeth Gjerde er Lofotpostens nye journalist på Lofotposten sitt Leknes-kontor.

DEL

Siden i høst har den ene av de tre journaliststillingen ved Lofotposten sitt kontor på Leknes stått ledig. Men fra mandag av var kontoret igjen fullt bemannet. Da flyttet journalist Elisabeth Gjerde inn på det ledige kontoret.

Elisabeth er 26 år, og kommer fra Kristiansund.

– Jeg har en bachelor i journalistikk fra høyskolen i Volda som jeg var ferdig med i sommer. Før det har jeg en bachelor i statsvitenskap fra Kingston University i England. Dette er min første jobb som voksen jobb, forteller Elisabeth med et smil.

– Hvorfor ville du til Lofotposten?

– Min første tanke da jeg så annonsen var at denne jobben ville jeg ha. Lofotposten er en avis i vekst, og jeg vil få mange varierte arbeidsoppgaver. Her vil jeg få utvikle meg som journalist, og jeg gleder mer virkelig til å bli kjent med lokalmiljøet, forteller 26-åringen som har bosatt seg på Ballstad.

Hun ble positivt overrasket da hun kom til Leknes.

– Leknes er mye større enn jeg hadde trodd. På Vestvågøy er det også mange fine, små sentrum der Ballstad skiller seg ut som det fineste. På den korte tiden jeg har vært her så har jeg fått med meg at det skjer utrolig mye, og mye mer enn jeg hadde forventet. Jeg har vært aktiv i turnmiljøet i Kristiansund i hele mitt liv. Først som aktiv, og senere som instruktør, og kanskje kan jeg bidra litt i det store turnmiljøet jeg har forstått er på Ballstad, sier den nye Ballstadværingen.

Elisabeth vil jobbe som allroundjournalist, og vil sammen med kollegaene Magnar Johansen og Kai Nikolaisen, dekke det som skjer i Vestvågøy, Flakstad og Moskenes.

– Jeg er blitt veldig godt tatt imot, og nå gleder jeg meg bare til å komme ordentlig i gang med å dekke alt det spennende i Midt- og Vest-Lofoten, sier Elisabeth Gjerde, som setter stor pris på å få tips og innspill om saker som Lofotposten bør skrive om.

Artikkeltags