Takket av journalist Gullik

TAKKET: Sjefredaktør Marianne Steffensen Kielland med Gullik M. Pedersen som nå avslutter sin karriere i Lofotposten etter 24 år.

TAKKET: Sjefredaktør Marianne Steffensen Kielland med Gullik M. Pedersen som nå avslutter sin karriere i Lofotposten etter 24 år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Onsdag ble journalist Gullik Maas Pedersen takket av etter 24 år i Lofotposten. Skjønt, han har jobba for Lofotposten tidligere enn i 1994, han solgte aviser fra ei brun skinnveske da redaksjonen holdt til i lokalene som nylig ble revet ved siden av Bacalao på kaikanten i Svolvær. Seinere gjorde han et innhopp i pakkeriet, før han ble en del av redaksjonen på 1990-tallet som journalist og vaktsjef.

Pedersen har spesielt skrevet mye om reiseliv, en bransje som har hatt ei spennende utvikling.

- Gullik har vært en avholdt kollega, som vi vil savne. Han har vært en kunnskapsrik og engasjert journalist. Takket være hans lokalkunnskap har vi ofte kunnet satt hendelser og større saker inn i en historisk kontekst. Vi som har jobbet med Gullik har også satt stor pris på hans sosiale egenskaper, det har aldri vært kjedelig rundt Gullik, sier sjefredaktør Marianne Steffensen Kielland.

Svolværingen ser tilbake på årene i Lofotposten med glede.

- Det er en fin arbeidsplass med gode kolleger. Jeg har vært nært det som skjer i Lofoten og har vært tett på begivenheter, oppsummerer Pedersen.

Onsdag ble han feiret med lunsj og gode ord.

- Det er godt å se at det er kommet nye, friske ansikter i Lofotposten. Det viser at avisa lever videre, sier Pedersen.

Det er Therese Edvardsen Helberg som har overtatt Pedersens stilling i svolværredaksjonen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken