Gå til sidens hovedinnhold

Marianne kan bli Årets kvinnelige medieleder

Artikkelen er over 2 år gammel

Lofotpostens sjefredaktør, Marianne Steffensen Kielland (37), er nominert til Årets kvinnelige medieleder.

Sammen med sjefredaktør i Adresseavisen, Kirsti Husby (46), og organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV2, Sarah Willand (41), kjemper hun om den gjeve lederprisen, som deles ut av Medienettverket – forum for kvinner i ledelse.

Prisen deles ut for 20. gang i år, og i takt med at stadig flere kvinner tar steget opp, blir konkurransen hardere.

– I år fikk vi mange gode nominasjoner, og veldig sterke kandidater som kjempet om prisen. Arbeidet har vært vanskelig til siste slutt. Etter grundig arbeid falt vi ned på disse tre finalistene, sier juryleder Annika Bjørnstad i ei pressemelding.

Krevende prosesser

Medienettverket forklarer at alle kandidatene har vært synlige ledere og levert sterke resultater. Felles for årets finalister er også at de har vært gjennom krevende prosesser, endringer og vanskelige saker.

– Marianne S. Kielland overtok våren 2014 som sjefredaktør og direktør i Lofotposten, og fikk da både nedbemanning og en omstridt sammenslåing i fanget. Sistnevnte ble så upopulær at eierne snudde igjen året etter. Siden da har Kielland og kollegene snudd skuta, og skapt ny vekst i den snart 123 år gamle avisa. Ikke minst gjennom solid rekruttering og utvikling av dyktige kolleger – mange av dem unge kvinner, står det videre i pressemeldinga.

Steffensen Kielland selv synes det er utrolig hyggelig å være nominert.

– Selv om det fortsatt er for få, kjenner jeg mange dyktige kvinnelige ledere i bransjen. Da er det utrolig hyggelig både for meg og Lofotposten å bli nevnt i en slik sammenheng, sier Steffensen Kielland, og legger til;

– Bak nominasjonen ligger de sterke resultatene Lofotposten har levert. Det er det 16 andre ansatte i Lofotposten som skal ha vel så mye av æren for.

Motiverende lederstil

Klubbleder i Lofotposten, Magnar Johansen, ønsker å gratulere Steffensen Kielland med nominasjonen.

– Nominasjonen er velfortjent. Marianne har bidratt til ei positiv utvikling i Lofotposten, ikke minst økonomisk. Hun har en lederstil som motiverer, samtidig som hun vet hvor hun vil og setter seg klare mål deretter, sier Johansen.

Styreleder i Lofotposten, Marit Skog, er enig i at nominasjonen er velfortjent.

- Marianne har gjort og gjør en fantastisk jobb som leder av Lofotposten. Hun har skapt gode resultater og styrka Lofotpostens posisjon betydelig de siste årene. Jeg oppfatter henne som en dyktig leder som får med alle rundt seg. Hun har gjort en utrolig god jobb, og jeg er spent på om hun når helt opp. Det fortjener hun, sier Skog.

25. oktober skal prisen deles ut.

Kommentarer til denne saken