I mange tiår har Lofotposten delt ut ett kilo kaffe til alle fiskere som i løpet av lofotsesongen har fått en torsk/skrei på over 30 kilo. Derav navnet kaffetorsk.

Bildeserie

Livet på kaia 2018

Vi blir selvsagt å videreføre denne stolte tradisjonen også denne vintersesongen. Alle vil få ett kilo kaffetorskkaffe og en kaffetorskdiplom.
Diplomet er laget av kunstner Dagfinn Bakke som i mange år var avistegner i Lofotposten og er kjent under kunstnernavnet Dan.

I fjor var det skipper Geir Pedersen og resten av mannskapet på snurrevadbåten «Hornsund» som fikk æren av å få årets første kaffetorsk. Den ble tatt den 3. februar.

Årets første

Mandag 29. januar kom den første i 2018.

Det var skipper Morten Kristiansen og mannskap Tor Petter Kristiansen og Bjørn Tore Yttergård på «Eggumsværing» som fikk æren av å melde inn årets første kaffetorsk. Fisken ble tatt i landbakken utenfor Eggum. Den veide 32,5 kilo og ble levert til Steinfjorden Sjømat AS på Eggum.

– Da vi fikk den om bord, mente Tor Petter at det var en kaffetorsk, men det avviste både jeg og Bjørn Tore. Da vi kom på land bar det rett på vekta og sannelig var det ikke kaffetorsk, forteller skipper Morten Kristiansen.

– Det passa veldig bra førr nu e vi alvorlig kaffetørst, legger han til.

Lofotposten har også hatt som tradisjon de siste årene at båtlaget som får den første kaffetorsken også får kake. Det vil vi videreføre også i år.

– Det er kjempeartig å få kaffetorsk og spesielt at vi får den aller første. Nå gleder vi oss bare til du kommer med kake, sier en meget fornøyd Morten Kristiansen.

I fjor ble det meldt inn 338 kaffetorsker og vi satser på mange også i år.

Meld inn!

I 2016 ble det satt ny kaffetorskrekord med hele 489 kaffetorsker. I fjor ble det «bare» 338.

Ut fra at kvotene er blitt mindre så tror vi ikke at vi når opp til det antallet i år, men vi har kaffe nok så det er bare å melde inn.

Vi må vite nøyaktig vekt på fisken, hvor den er fisket og levert. Vi må også ha brukstype, båtnavn og navn på skipper. Vi vil svært gjerne også ha bilder av mannskap/skipper med fisken.

Du kan melde kaffetorsken til [email protected] eller 90166355. Bilder kan sendes til 90166355.

Lofotposten vil gjerne også ha tips om det som skjer rundt omkring i fiskeværene i Lofoten og tar imot tips på 4155400/90166355.

I fjor fikk Lofotposten sin første kaffetorsk, og det var med "Eggumsværing": Kai har hatt ansvaret for kaffetorsken siden 2006 - drømmen om å dra inn en selv gikk i oppfyllelse i helga

Les også: 1700 kilo torsk fra Yttersia: – Til å være så tidlig i sesongen er ikke dette så galt