Her er quizvinnerne!

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I jule- og nyttårshøytiden kjørte Lofotposten en serie quizer i ulike kategorier. Vi takker for at flere hundre lesere har deltatt og har sendt inn sine tilsammen 1250 svar i konkurransen.

Dessverre snek det seg inn noen småfeil i quizen, blant annet stilte vi det mildt sagt forvirrende spørsmålet om Kvalvika ligger på yttersida eller innersida som et ja- eller nei-spørsmål. Vi kan også presisere at Borge kirke ble bygget i 1986, men ble INNVIET året etter - i 1987. Vi beklager uklarhetene!

Ellers viser statistikken at vi har svært oppegående lesere, for snittet på antall riktige svar er imponerende 8 av 10 riktige.

Spørsmålet færrest svarte feil på var hvilken strofe som etterfølger "Nå er det jul igjen, nå er det jul igjen". Om du tilhører de 0,6 prosentene som var i tvil, så er riktig svar: "og jula varer helt til påske".

Det spørsmålene det oftest ble svart feil på var "Hvilken liste/parti er Moskenes-ordfører Lillian Rasmussen valgt inn i kommunestyret for?" 43 av 93 svarte feil. Riktig svar er Moskenes bygdeliste. Det var nettopp den lokalpolitiske quizen som var vanskeligst. Her var gjennomsnittet av oppnådde poeng 6,47 av 10 mulige.

I nyhetquizen klarte leserne gjennomsnittlig nesten 8 av 10 poeng, og i turquizen var gjennomsnittet blant de 157 svarene enda høyere med 8,6 av 10. Historiequizen knekte leserne også på en imponerende måte, der snittet er 8,7 av 10 oppnåelige poeng.

Her er vinnerne:

Nyhetsquiz: Steinar Jensen, Svolvær

Politikkquiz: Inge Holand, Svolvær

Litteraturquiz: Elin Kr. Hansen, Svolvær

Sportsquiz: Lisbeth Tangstad, Gravdal

Kuriosaquiz: Per Ekrem, Napp

Julesangquiz: Inger Lise Bjørgvinsdatter, Leknes

Musikkquiz: Marie Fenes, Leknes

Historiequiz: Hildegunn Solheim Hanssen, Kabelvåg

Turquiz: Sonja Wold, Gravdal

Filmquiz: Sissel Karlsen, Laukvik

Vinnerne får Årboka Lofotr i premie. Disse kan hentes i våre lokaler på Leknes eller i Svolvær fra mandag i neste uke.

Gikk du glipp av quizene? Her finner du dem:

Nyhetsquiz

Quiz: Lokallitteratur

Turquiz

Quiz: Lokalhistorie

Quiz: Kuriosa

Quiz: Lokal politikk

Quiz: Lokal musikk

Quiz: Lokal sport

Julefilmer

Julesanger

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken