– Vi inviterer til fortellerstund på engelsk. I tillegg blir det fine aktiviteter for barn i alle aldre. Det opplyser markedssjef Hege Anita Eilertsen.

- Det er første gang vikingene har et såpass omfattende program på høsten og vi håper på å få besøk av mange glade barn og familier Både høvdinghuset og utstillingene er åpne. Her får folk se og lære om hvordan vikingene levde. De kan prøve hjelm og sverd, sitte i høvdingens og husfruas høysete og ta og føle på gjenstander, forteller Eilertsen.

Hver dag i museets åpningstid blir det en ekstra aktivitet som passer særlig godt for familie og barn i alle aldre. Barna inviteres til å lage armbånd og smykke, bake tynnbrød, leke utendørs og enda mer, sammen med vikingene.

Premiere på «Meet the myths»

«Møte med mytene» er en teaterlignende opplevelse basert på historier fra gammel, nordisk mytologi. I løpet av en times tid vil deltakerne bli presentert for noen av de gamle gudene og grunnleggende lære om mytene.

- Den dyktige historiefortelleren Tokk, vil i stemningsfulle omgivelser gi innsikt og kunnskap om vikingenes mytologi. Det er første gang vi tilbyr dette arrangementet til et åpent publikum, opplyser Eilertsen.

Fortellerstunden foregår på engelsk som tilpasses publikum. Arrangementet passer for hele familien.

- Barn fra mellomtrinnet og oppover vil kanskje ha størst glede av det på grunn av språket, tror Eilertsen.

Meet the myths arrangeres utendørs og forestillinga tar en times tid. Arrangementet er gratis.