Gå til sidens hovedinnhold

Lofotr Vikingfestival på Borg for 14. gang: Fartsfylt vikingfestival

Artikkelen er over 2 år gammel

Vikingene på Borg har mye nytt på programmet til årets utgave av Lofotr Vikingfestival.

Borg: Arrangøren Lofotr Vikingmuseum og 150 vikinger fra 10 nasjoner, er klare til å ta imot store og små besøkende på den 14. utgaven av Lofotr Vikingfestival på Borg 8. til 12. august.

Mye nytt

- Dette er årets høydepunkt for Lofotr Vikingmuseum, og vi er veldig stolte av årets program, smiler markedssjef Hege Anita Eilertsen, som sammen med festivalkoordinator Robin Waage-Risjord ramser opp ”Gjøglerskole for barn” og ”Viking Boot Camp” for barn, som nye aktiviteter av året. Nytt er også ”Snorres snurresaga”, som er en munter fortellerstund for store og små. Her møter man blant annet Magnus Winsvold, som for mange unge kjennes igjen som dragen ”Kosinus” fra NRK super.

”Storynight i skogen” er også ny, og blir kun torsdag med et begrenset antall plasser.

- Her blir det fortellinger fra gamle sagaer, og servering av vikingsodd, forteller Waage-Risjord.

Bli viking

Med seg på laget har arrangøren britiske Ben ”Olav Skegglaus” Clarke, som med sin rike kunnskap rundt vikingtiden, blant annet står for ”Viking Boot Camp”.

Her får man som ”Olav Skegglaus” sier; - Learn how to be a viking, og blir belønnet med vikingsertifikat.

- Vi er veldig stolte over å ha Ben med på festivalen, og dette kommer garantert til å bli artig, fastslår markedssjef Eilertsen.

Noe for enhver

Vikingfestivalen byr også rikelig på aktiviteter for voksne. Blant annet kan man lære langtidssteiking i kokegrop, ølbrygging og helsteking av gris som noen av aktivitetene. Og ønsker man større kunnskap rundt urter til medisinsk bruk eller til matlaging, er det et av mange tilbud på festivalens kurs og workshop.

Lek og moro finner man i blant annet kapproing, kjærringbæring, bueskyting, øksekast og tegnekonkurranse for å nevne noe.

Populær festival

Over 9000 personer besøkte fjorårets vikingfestival, som ligger på øverste hylle over populære festivaler i Lofoten.

- Dette er en festival uten gassballonger og spekepølser, og om man ikke deltar i noen av aktivitetene, kan man gå rundt og snuse inn atmosfæren av vikingtiden, fortelles det fra arrangøren, som byr på dager spekket med opplevelse, action i kampshow og underholdning for hele familien nede ved båtnaustet på Borg.

Kommentarer til denne saken