Høvdingen på Borg utfordrer Flakstad Ap til duell

HYLDET HAVET: Høvdingen hyldet havets ressurser da han åpnet årets utgave av Lofotr vkingfestival. Alle foto: Kai Nikolaisen

HYLDET HAVET: Høvdingen hyldet havets ressurser da han åpnet årets utgave av Lofotr vkingfestival. Alle foto: Kai Nikolaisen Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvert år arrangerer Høvdingen på Borg en rokonkurranse, og i de siste årene har Flakstad Sp stukket av med seieren. Nå utfordrer høvdingen Flakstad Ap til å stille opp,

DEL

Det er i forbindelse med Vikingfestivalen på Borg at det er blitt en tradisjon med en rokonkurranse med firemannslag. I år arrangeres vikingefestivalen fra 8. til 12. august.

Suverene Flakstad Sp

Lørdag 11. august er det rokonkurranse.

– Rokonkurransen er blitt veldig populært, og vi har hatt mange ulike lag. Vi har hatt rene vikinglag, og vi har fiskere, ja, til og med helseminister Bent Høie har deltatt. Felles for de alle er at de er blitt slått av laget til Flakstad Sp. De har vært helt suverene de siste årene. Nå ønsker jeg at noen kan gi de litt motstand, sier høvding Terje Bøe.

Og han har et spesielt lag i tankene.

– Posisjonen i Flakstad har hatt mange tak med Flakstad Sp så jeg tenker de må kunne gi dem motstand også i roing. Jeg vil derfor utfordre Flakstad Ap og resten av posisjonen til å stille lag under rokonkurransen, sier høvdingen.

- Lett match

Flakstad-ordfører Hans Fredrik Sørdal (Ap) sier ja før vi får presentert hele utfordringen.

– Klart vi stiller. Posisjonen skal da klare å stille et lag som kan slå Flakstad Sp. Det vil bli lett match, sier en offensiv Hans Fredrik Sørdal.

Dermed er det duket for en skikkelig politisk roduell på Borgpollen.

Høvdingen er fornøyd med at Sørdal tok utfordringen, og mener at vertskommunen også må kjenne sin besøkelsestid.

– Når Flakstad stiller med minst to lag, så vil jeg utfordre Remi Solberg slik at også Vestvågøy stiller med lag i rokonkurransen, sier Bøe.

Blir det god bør vil det bli lagt inn en ekstra øvelse i konkurransen.

– Det vil bli roring, men er det vind så blir det også en liten seilas. Alt i vikingenes ånd, sier Bøe som oppfordrer flere lag til å stille.

Den 11. august får vi svaret på hvem av politikerne som er best til å ro.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken