– Det har tatt helt av

Høvedsmann: Terje Bøe er året-rundt-høvedsmann på vikingeskipene, men må ha en avløser i høysesongen. Stillingsannonsen går verden rundt. Arkivfoto: Kari Frøyland

Høvedsmann: Terje Bøe er året-rundt-høvedsmann på vikingeskipene, men må ha en avløser i høysesongen. Stillingsannonsen går verden rundt. Arkivfoto: Kari Frøyland

Artikkelen er over 5 år gammel

Lofotr vikingmusen opplever en telefonstorm etter at de la ut en stillingsannonse som høvedsmann på vikingeskipet.

DEL

– Vi opplever nå nærmest en telefonstorm, hver dag, hele døgnet, fra mange land og nasjonaliteter. Det ringer interessenter til daglig leder Ole Martin Hammer og spør om høvedsmannsjobben. Vi blir kontaktet av utenlandske aviser, nettaviser og nettsteder som ønsker mer informasjon og bilder. Vi får henvendelser hver dag på mail eller Facebook om saken. Og, gjennom en nyhetsovervåkningstjeneste vi har ser vi at informasjonen om høvedsmannsjobben sprer seg som ringer i vann, hver dag, forteller markedssjef Hege Anita Eilertsen på Lofotr vikingmuseum.


Hundrevis av søknader

Før hver sommersesong lyser museet ut ledige jobber. De får hvert år mange hundre søknader fra inn- og utland. De søker etter alt fra butikkarbeidere til guider og håndverkere. Høvedmannsjobben er én av jobbene, en oppgave museets høvding Terje Bøe har normalt.
– Vi økte antall turer i fjor, fra en rotur per dag til fem seilturer per dag, og det var en suksess. Vi regner med at fem-seks personer skal jobbe med båten og andre aktiviteter, sier Terje Bøe.

Verden rundt

«Vargfotr» seiler inne i Borgpollen, og «Lofotr» er ute på havet. Høvedsmannen er skipper på vikingeskipene.
– I år har interessen tatt helt av. Når stillingene ble lagt ut på NAV og våre hjemmesider samt Facebook, vakte én av dem særlig stor oppmerksomhet. En av vikingmuseets venner på Facebook oversatte stillingsannonsen og la den ut på et nettsted kalt Thornews.com. Mange andre venner har spredt stillingsannonsen til andre nettsteder og facebooksteder for «vikingvenner», forteller Eilertsen som torsdag kunne telle over 70 registrerte delinger på facebooksider som kun registrerer delinger på offentlige sider, bedrifter og organisasjoner.
Og slik har det vært hver dag lenge nå. «Vikingship captain wanted» går verden rundt.
– En høvedsmann hos oss skal ha erfaring med og kunne håndtere en råseilbåt, og i tillegg kunne fortelle om historien på skandinavisk og engelsk. Vi er heldige i år, mange av dem som har vært her tidligere har søkt i år også, sier Bøe.

Artikkeltags