Det nye banksamarbeidet, LOKALBANK, består av Askim & Spydeberg Sparebank, Drangedal Sparebank, Nidaros Sparebank, Selbu Sparebank, Sparebank 68 grader NORD, Sparebanken DIN, Stadsbygd Sparebank, Tolga-Os Sparebank, Ørland Sparebank, og Aasen Sparebank.

Avtalen som nå er signert betyr at de ti bankene i LOKALBANK blir distributører og eiere i Frende. LOKALBANK-andelen blir seks prosent, med opsjon på ytterligere to prosent. Samlet forsikringspremie i Frende Forsikring er på rundt tre milliarder kroner, mens LOKALBANK-avtalen har et premiepotensial på 500 millioner kroner.

Det kommer fram av en pressemelding fra Frende forsikring.

– Det neste året vil vi jobbe sammen for å tilrettelegge, slik at alt er klart for å konvertere flest mulig av de gode kundene, sier sallgs og markedsdirektør i Frende, Erik Bjordal. Han har en forventning om at rundt 70 prosent blir forsikringskunder i Frende.

– Akkurat som oss, har LOKALBANK et nært og lojalt forhold til sine kunder. Samarbeidet passer svært godt med Frendes strategi, hvor distribusjon gjennom bank står sentralt. Vi har ikke lukket døren for flere, det er bare å ta kontakt, sier konsernsjef i Frende, Vegar Styve.