– Det er veldig stort

Vegard Lysvoll kan bli norgesmester i fotball på søndag når Tromsø møter Hødd til dyst på Ullevaal stadion.

Vegard Lysvoll kan bli norgesmester i fotball på søndag når Tromsø møter Hødd til dyst på Ullevaal stadion. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Søndag kan Lofoten få en ny norgesmester i fotball når Tromsø møter Hødd til dyst på Ullevaal stadion. – Det blir artig. Jeg gleder meg sykt mye, sier Vegard Lysvoll.

DEL

Henningsvær-gutten får ikke muligheten til å delta i cupfinalen selv. Årsaken til det er at han fremdeles er på utlån til gamleklubben Tromsdalen (TUIL). Han kan imidlertid krone seg cupmester om Tromsø vinner mot Hødd på søndag.

– Ja, det blir jeg. Jeg har spilt tre kamper i cupen, sier Lysvoll, og legger til:

– Det blir spennende. Tromsø er naturligvis favoritter, men man vet aldri mot slike lag. Hødd blir garantert å ta ut alt, men jeg tror at hvis Tromsø spiller mot sitt beste skal vi vinne ganske greit.

Den fotrappe lofotingen erkjenner at det er kjedelig å måtte se finalen fra tribunen og at det kribler i beina etter å spille.

– Selvfølgelig. En cupfinale er noe alle spillere i Norge vil være med på. Det er veldig kjedelig, men jeg fikk beskjed før jeg gikk på utlån til TUIL at om det skulle bli cupfinale så kunne jeg ikke spille. Men det var så lenge til, så jeg kunne ikke se så langt fram i tid, sier han realistisk.

– Det er veldig stort

Vegard trenger ikke iaktta cupfinalen fra tribunen alene. Samtlige spillere har fått billetter som de kan dele ut til venner og familie.

– Hele familien kommer. Det er veldig greit. Vi får ikke muligheten til å reise hjem så ofte i løpet av året, så dette passer fint. Da får vi møttes der nede. Det blir god stemning, slår han fast.

Hvor stort vil det være å kunne krone seg norgesmester?

– Det er selvfølgelig veldig stort. Dette er det første året mitt i Tippeligaen. Det hadde selvfølgelig vært ennå større om jeg kunne spilt selv. Jeg har i alle fall spilt litt i cupen tidligere og bidratt litt. Det skal bli artig å være med på stemningen og hele rammen rundt. Cupen er veldig spesiell her i Norge. Jeg tror det er viktig for Tromsø og Nord-Norge å få en cupvinner fra nord. Det er en stund siden sist, sier Lysvoll.

Kan bli historisk

Sist gang et nordnorsk lag vant cupen var i 1996, og det var nettopp Tromsø som stakk av med tittelen den gang. Skulle Tromsø vinne cupfinalen i morgen skriver Lysvoll seg inn i historiebøkene sammen med tidligere norgesmestre fra Lofoten som Stein Berg-Johansen, Odd Bjørn Kristoffersen, Sturla Solhaug, Trygve Nygård og Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

Er det høydepunktet i karrieren din?

– Det er litt todelt. Hadde jeg spilt og vært mye med hadde det vært høydepunktet, men det spørs om jeg ikke forandrer mening når jeg får hilst på Kongen og alt det der, flirer han.

Lys fotballframtid

Fotballframtiden ser ifølge Lysvoll bra ut. Han fikk en uheldig start i Tromsø-karrieren da han brakk et bein i vrista.

– Det var en kjedelig start. Jeg fikk ikke være med på noen treningskamper. Jeg prøver allerede nå å komme i form til neste år. Jeg bygger meg opp og satser på å være hundre prosent når sesongen starter. Jeg ser lyst på framtida, sier Lysvoll, som har to år igjen av kontrakten med Tromsø.

Satser du på å spille deg inn på laget til neste år?

– Ja, det er selvfølgelig et naturlig mål. Alle har lyst å spille, det håper jeg selvfølgelig på, sier Lysvoll, og legger til at det hadde vært morsomt å spille i tospann på topp med Zdenek Ondrášek.

Artikkeltags