– Dette er en jubeldag!

Harald Rishatt slipper jubelen løs: Alpinveien til Kongstind alpinsenter i Svolvær er endelig ferdigstilt.

Harald Rishatt slipper jubelen løs: Alpinveien til Kongstind alpinsenter i Svolvær er endelig ferdigstilt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

39 år etter at Harald Rishatt selv begynte å kjøre alpint kan han konstatere at veien til alpinbakken i Svolvær er blitt realisert.

DEL

Veien til alpinbakken i Svolvær er endelig ferdigstilt. For mange har ventetiden vært lang. Veldig lang.

– Veien har vært et ønske i 40 år. De siste 30 årene har det grodd fram, mens den store kampen har pågått de siste 15 årene, sier Rishatt for Kongstind alpinsenter.

Han legger ikke skjul på at det er stort å stå på brua som krysser over Strandelva og beskue veien som går inn til bakken og trekket.

– Jeg sa at jeg skulle male et svart kryss i taket i stua når veien var ferdig, men nå har jeg nettopp mala taket, så det er uaktuelt, ler han, og fortsetter:

– Dette er en framtida. Det gir en ny giv og start til Kongstinden. Det man tidligere betraktet som en hemsko trenger man ikke lenger å bekymre seg for. Det handler blant annet om drift, vedlikehold og å bekymre seg for om isen er trygg.

Ubeskrivelig kjærkomment

Ifølge Rishatt går det ikke an å beskrive hvor kjærkommen veien egentlig er. Han tror at alpinbakken i Svolvær nå blir som en magnet på folk.

– Vi som har arbeidet dugnad vet hvor slitsomt det er å frakte ting over Svolværvannet. Nå får alle som er glade i å kjøre på ski oppleve det på en skikkelig måte, uten å slite seg ut. Dette er en jubeldag, sier han entusiastisk.

Hvilke muligheter gir dette for bruken av området?

– I år har vi ikke snø, men det gir mange muligheter for bruk sommertid så vel som vintertid. Veien blir ikke åpnet for motorisert ferdsel, men folk kan gå. Det blir en fin måte å komme seg en tur ut i naturen uten å være supersprek.

– Det blir et eventyr

Har dere planlagt en markering av åpningen?

– Vi har snakket om det. Det var satt av penger til litt fyrverkeri og en fest, men vi vil heller bruke pengene på å bygge en farbar vei for lastebil helt fram til heisen slik at arbeidsgjengen kommer fram, forklarer han.

Veien som nå står ferdig stopper omtrentlig 200 meter unna heistrekket. Her er det også parkeringsplass.

– For barnefamiliene blir det et eventyr sammenlignet med å ta med seg treåringen på akebrett over isen. Dette kan ikke beskrives. Endelig er dagen her, stråler Rishatt.

Veien vil senere offisielt åpnes ved en markering med ordfører Eivind Holst som snorklipper.

Artikkeltags