Ett år med spirituell trening

Innehaver av Lofoten Yogastudio og yogainstruktør, Mona Sveum, kunne i helga feire 1-års jubileum.

Innehaver av Lofoten Yogastudio og yogainstruktør, Mona Sveum, kunne i helga feire 1-års jubileum. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Lofotposten var med på jubileet, og møtte Noske som har trent yoga siden innehaver og instruktør Mona Sveum åpnet yogastudioet 13. januar i fjor.

– Jeg jobber på fileten, og ofte består dagene av de samme bevegelsene. Da er det supert å strekke kroppen med trening i yogastudioet som ligger i nærheten, smiler Inge Noske.

Hun forteller at Sveum også har satt sammen et treningsprogram for henne.

– Jeg bruker programmet aktivt, og for meg er yoga en perfekt treningsmåte for kropp og sjel, fastslår yogafrelste Noske.

Tai Chi Ch’uan

På jubileumsdagen hadde innehaver Sveum sydd sammen et variert program med Viryayoga for nybegynnere, presentasjon av Tai Chi Ch’uan, yogainspirert trening for eldre og andre i rehabsituasjon, og yogaøvelser for stiv nakke og skuldre.

11 deltakere møtte amerikanske Holly Gruendyke som presenterte yogaformen Tai Chi Ch’uan.

– Vi er veldig spente på hva dette er, sier Marit Martinsen fra Farstad, Irene Ludvigsen fra Fygle og Kreet Piiriselg fra Estland.

Marit og Irene har tidligere erfaring med Viryayoga som studioet i Stamsund presenterer, mens for Kreet var dette første møte med yoga.

Bevegelse og pust

Instruktør Holly Gruendyke forteller at formen Tai Chi Ch’uan består av både medisinsk, spiritual og sportslig utgave, og at hun denne dagen tar for seg den medisinske og spirituelle delen.

– Dere har sikkert sett på TV at dette for mange i Østen er starten på dagen, sa hun, før hun instruerte deltakerne i yogaformens bevegelser og kontroll av pust.

– Avslappende og spirituelt

Timen er over, og vi lurer på hva damene vi møtte tidligere synes om denne varianten av yoga?

– Nå har jeg ikke prøvd noen form for yoga tidligere, men det var veldig avslappende og spirituelt, og jeg kan godt tenke meg dette i fremtiden, sier estlandske Kreet.

Marit og Irene er enige, men holder en knapp på mer fysisk yoga.

Fornøyd innehaver

Etter et års drift av Lofoten Yogastudio, anslår innehaver Mona Sveum fornøyd at rundt om 100 personer har vært innom og trent – og presiserer at yoga ikke handler om å legge beina bak nakken.

– Målet er å være til stede i egen kropp, og respektere den og ikke gå ut over dens grenser.

Solen titter inn i treningslokalet, og skaper energi og treningslyst.

– Er det ikke flott, smiler yogainstruktør Mona Sveum på Lofoten Yogastudio.

Artikkeltags