Festfotball på Stranda stadion

Steffen Nilsen jublet skikkelig etter sin scoring mot gammelklubben.

Steffen Nilsen jublet skikkelig etter sin scoring mot gammelklubben. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

FK Lofoten inviterte til fest med kvalburgere og seier over Sortland på menyen. Begge lovnader ble holdt.

DEL

Christian Holst lovet etter kampen mot Mosjøen på tirsdag at det skulle bli flere mål og flere jubelbrus på Stranda stadion når Sortland kom på besøk. Og den lovnaden holdt han.

Med tre lyntog i Christian Holst, Jon Helge Lied Thom og Sigve Lied Edvardsen, og ett arbeidslokomotiv i André Nordheim som redskap, ble Sortland massivt angrepet. Og vesterålingen maktet ikke stå imot.

En forrykende førsteomgang endte med 3-0 ledelse til lofotingene.

1-0 scoringen kommer etter flott forarbeid, der Lied Edvardsen slår et overlegg som Norheim header ned til en målkåt Holst.

2-0 etter corner der Lied Thom i forkant hadde gjort sin backoppasser svimmel for e-nte gang. Steffen Nilsen scorer etter retur i feltet.

3-0 etter at Nordheim hadde tar ned ballen i feltet, spiller til Lied Edvardsen som dribler sin oppasser og finner Holst på et perfekt timet løp.

Andreomgangen ble slik den ofte blir etter at lag leder 3-0 til pause. Sortland har mye ball, Lofoten slipper seg ned, satser på kontringer og får et mål da Ulf Kielland scorer på et pent skudd fra hjørnet av 16-meteren.

At Sortland ikke scorer kan medspillerne takke sin keeper Espen Bendiksen for. Han stoppet mange skudd, og noen på mesterlig vis. Og viste at han er en keeper som bør spille i høyere divisjoner.

Steffen Nilsen har, før han kom til FK Lofoten, spilt 120 A-lagskamper for Sortland IL. Men det dempet ikke seiersgleden etter kampslutt.

-Dette var over gjennomsnittlig jævlig artig, smiler han.

-Kampen kunne blitt annerledes om Sortland scorer på sine store sjanser i starten av kampen. Men vi rir det av, begynner å vinne dueller på midtbanen, og får igang vingene våre. Det gode vingspiller har jeg ventet på i hele år, og idag kom det. Sortland var mest opptatt av å drepe kampen med hardt spill. Men det var vi forberedt på og vi maktet å stå opp i duellene, sier Nilsen, som denne gangen fikk spille i yndlings posisjonen sin defensivt i midtbanen.

Eneste minus er at laget drar på seg alt for mange gule kort, og flere etter at kampen i realiteten er avgjort.

FK Lofoten- Sortland IL 4-0 (3-0)

3. div.

Stranda stadion

Mål:

1-0 Christian Holst ( 10)

2-0 Steffen Nilsen (30)

3-0 Holst (44)

4-0 Ulf Kielland (76)

Gule Kort: Per Eirik Karlsen, Sortland.

Steffen Nilsen, Tamas Geri, Espen Celius, Sigve Lied Edvardsen, Martin Andreassen, FK Lofoten.

Dommer: Magne Johansen, Kilkam.

Tilskuere: ca. 250

Artikkeltags