Flere lokale golfere til topps

I fjæra: På Gimsøy er spillerne helt nede i vannskorpa på noen av hullene.Alle foto: Lofoten Golfklubb

I fjæra: På Gimsøy er spillerne helt nede i vannskorpa på noen av hullene.Alle foto: Lofoten Golfklubb Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Lofoten Golfklubb fikk flere nordnorske mestere da klubben arrangerte lag-NNM på Gimsøy i helga.

DEL

13. og 14. september gikk nordnorsk mesterskap for lag av stabelen på Gimsøy. Dette var årets største arrangement for Lofoten Golfklubb og Lofoten Golf Links, og 75 deltakere fra Salten, Narvik, Harstad, Tromsø og Lofoten stilte til start.

– Jeg synes det gikk veldig bra, absolutt. Vi var egentlig i overkant mange deltakere. Å arrangere NNM på en nihullsbane er krevende. Det blir mye venting, siden vi kan sende ut maks fire spillere i slengen, forklarer leder i Lofoten Golfklubb, Tor Helge Jensen.

Det ble konkurrert i klassene junior, damer, herrer, senior herrer og senior damer.

Lokale vinnere

I juniorklassen vant arrangørklubbens Henrik Haga Rothli og Konrad Johan Blix overlegent med 247 slag totalt.

Klubbens seniorherrer ville ikke være noe dårligere. Barry Adolfsen, Aage Eivind Pettersen, Birger Magnussen og Inge Asle Lauritsen sørget for edelt metall.

I tillegg tok klubben bronse i dameklassen, samt sølv for både senior herrer og senior damer.

– Det er vi kjempefornøyde med. Vi ventet stor konkurranse på herresiden, og det fikk vi. De topper lagene sine når de kommer hit, flirer Jensen.

Lørdag ble en utfordrende spilledag med regn og kuling i kastene, men dette satte ikke en demper på humøret til ivrige golfspillere.

– Nesten tvert imot. Folk flirte og tok det med godt humør. Vi fikk en fin avslutning på søndag med sol og 12–14 grader. Etter premieutdelinga var det mange som kommenterte at de hadde det veldig fint, og at de så fram til å komme tilbake for å spille singel-NNM til neste år, sier Jensen fornøyd.

NNM også i 2015

Til neste år skal klubben arrangere singel-NNM med nordnorsk juniorleir i forkant.

– Da forventer vi langt over 100 deltakere. Vi ser veldig fram til å arrangere det på en splitter ny og fantastisk 18-hullsbane til neste år, sier Jensen, og legger til:

– Som leder i klubben vil jeg takke både baneselskapet, de ansatte i kafeen, turneringskomiteen og andre frivillige i klubben for en kjempeinnsats under arrangementet.

Artikkeltags