Forfatteren, Toni Thøgersen, er fra Moss, og deltar selv i gruppa som startet folkebevegelsen i Norge, som nå har samlet over 25.000 medlemmer. Gleden hun følte gjennom samværet og fellesskapet inspirerte henne til å skrive bok om Tjukkasgjengen.

– Det føltes veldig godt, gledesfylt og morsomt å være med i Tjukkasgjengen. Da fikk jeg ideen om at andre burde få muligheten til å lese om hvor godt det egentlig kan være, sier hun.

Les også: Bli med Team Lofoten til Tromsø!

Historien om samholdet

Boka tar for seg Tjukkasgjengens fødsel, personlige historier fra medlemmer og aktiviteter. Lofoten, med den nest største avdelinga i Norge, er med. Men først og fremst handler boka om fellesskap glede.

– Jeg har prøvd å få fram gleden ved å tilhøre en flokk. Å møte og være sammen med flokken din, og det å bety noe for andre. Det er viktig for oss mennesker. Å ha noen å gjøre noe sammen med bidrar til å gjør deg frisk, mener Thøgersen.

For Thøgersen selv betyr Tjukkasgjengen mye mer enn spaserturer langs vei og mark. Hun har fått nye venner, og deltatt på flere morsomme aktiviteter.

Nye verdier i livet

– Det er gledelige stunder i hverdagen. Utenom de faste spaserturene har vi vært ute og spist middager sammen, vi har danset sammen, vært på strandturer og skogturer. Det meste foregår ute i naturen, og jeg elsker naturen. For meg betyr det at jeg har fått nye venner og nye verdier inn i livet mitt, forklarer hun.

Hvilken effekt håper du at boka vil ha?

– Jeg ønsker å videreformidle det gode samholdet og gleden av å være med i Tjukkasgjengen. Jeg håper det skal nå inn i folks hjerter, slik at de får lyst til å gjøre noe for seg selv og sitt liv, og eventuelt også for andre. Det fins mange ensomme mennesker uten nettverk og venner. Jeg vil nå inn til følelsen som sier at «dette vil jeg være med på», sier hun.

Les også: Trente seg bort fra diabetesmedisinen