Full pott for Leknes-jentene

Cecilie Tobiassen markerte seg med to nettkjenning mot Harstad damefotball i går.

Cecilie Tobiassen markerte seg med to nettkjenning mot Harstad damefotball i går. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Seks poeng på to kamper.

DEL

Bare for noen uker siden lurte leknestrener Kyrre Schultz om de var i stand til å stille lag i årets 2. divisjon damer!

I lørdagens sesongpremiere over Skånland vant de hele 5-2. I går holdt også til tre poeng i en svært så spennende seriekamp på kunstgresset på Harstad stadion. Leknes scoret to ganger på tre minutter like etter sidebytte, mens hjemmelaget kom tilbake og utlignet etter kalddusjen. Et krafttak av Cecilie Tobiassen minutter før full tid gjorde at en ny trepoenger var i boks.

I nettaket
- Jeg så ballen kom til å gå over keeper. Da var det bare å styre den i nettaket, sa en stolt matchvinner like etterpå. Cecilie Tobiassen sørget for 2-0 da keeper beinet ballen ut av feltet og rett i føttene hennes. Cecilie så at harstadkeeperen var på bærtur og sendte et skudd fra 35 meter som trillet i mål.

- Ledermålet kom da Christen Berglund fikk et perfekt overlegg fra Benedikte Pettersen som hun satte bredsida av foten til og pang i nettveggen.

Sterk åpning
Leknes gikk kontant i angrep og hadde flere store tilbud det første kvarteret. Men det ville seg ikke for Christel Berglund som midtveis i omgangen til og med var alene keeper. Hjemmelaget hadde sine perioder men klarte aldri å skape de store sjansene. Linn Pettersen i Leknes sitt mål hadde full kontroll og var våken på utrykningene sine.

Nok dominerte
På midtbanene var Nok Sandholm den domminerende spilleren. Hun eide midtbanen og var kunstgressets klart beste spiller.

Hjemmelaget hadde en god periode da leknesjentene scoret to ganger på tre minutter. Det så lenge ut til å gå mot en klar borteseier helt til Ingrid Viken beinet ballen i mål fra kort hold.

Skadet keeper
Keeper Linn Pettersen fikk seg en trøkk i forsøket på å hindre scoring og var redusert da Harstad utlignet til 2-2 etter møljespill. Hele Nordgård var siste skanse på den scoringen. Og da valgte lekneskeeperen å gå ut og sette Christel Berglund som burvokter. Samtidig gikk Cecilie Tobiassen på topp og sørget for at Leknes fikk den forløsende scoringen som ga nye tre poeng.

Fortjen
- Jeg synes vi vant fortjent. Dette er et ungt lag og det viser at vi har noe å bygge videre på. Seks poeng i sesongåpningen er nesten mer enn vi hadde regnet med. Harstad var ikke noe dårlig lag. De hadde muligheter de også, men jeg synes vi fikk lønn for strevet i dag, sa en hoppende glad leknestrener Kyrre Scultz.

Artikkeltags