Gjør deg klar til Våganbølgen!

Jan-Levi Brinchmann ønsker alle velkommen til Våganbølgen søndag. Her står han på gangbrua som går over E10 inn til Svolvær, som alle deltakerne skal inn over.

Jan-Levi Brinchmann ønsker alle velkommen til Våganbølgen søndag. Her står han på gangbrua som går over E10 inn til Svolvær, som alle deltakerne skal inn over. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Våganbølgen arrangeres søndag for femte gang. Jan-Levi Brinchmann og resten av arrangørene håper på godt oppmøte og et vellykket arrangement.

DEL

– Vi er i skarp rute. Vi har gjort dette noen ganger før nå, så vi har relativt god rutine, smiler Jan-Levi Brinchmann.

Sammen med Tone Hansen, Lene Fredriksen og Magnar Johnsen har han ansvaret for alt går som smurt når det etter hvert så tradisjonsrike løpet arrangeres i Svolvær søndag.

– Det dukker nye momenter opp hvert år, og ting gjør seg ikke av seg selv. Vi er en kjerne på fire personer som arrangerer Våganbølgen. I tillegg får vi hjelp fra sykkelklubben, forklarer han.

For å gjøre belastningen mindre fattet arrangørene i fjor en beslutning om å flytte løpets start til Svolvær torg. Tidligere ble løpet startet i Kabelvåg.

– Det var med blandede følelser vi fattet det vedtaket. Det var trivelig og en god ide at Våganbølgen skulle gå fra torg til torg, men det ble tungvint. Det ble mye lettere arrangementsmessig å ha alt i Svolvær. Vi fikk også gode tilbakemeldinger: Folk måtte ikke hente bilene eller skaffe seg skyss tilbake til Kabelvåg. I tillegg kunne man ha klart nytt tøy i nærområdet til målet, sier Brinchmann.

Fire alternativer

Årets utgave av Våganbølgen byr på fire forskjellige distanser man enten kan løpe eller gå.

For de minste fins barneløpet «småkrusningan» på 2,5 kilometer. De som ikke ønsker å løpe på tid kan ta fatt på trimklassen – en løype fra torget i Svolvær, rundt Osan og tilbake, på om lag 7 kilometer.

De mest konkurransesultne og som ønsker å konkurrere på tid kan ta fatt på Lofotposttråkket – en 10 kilometer lang løype på asfalt og grus.

– Vi kunne hatt flere varianter, men skal du løpe på tid så velger du Lofotposttråkket. Den er tung, og ikke en løype hvor en vil sette personlig rekord på mila. Men det er en god treningsøkt og en fin tur i fin natur, sier Brinchmann.

De som foretrekker to hjul framfor to bein kan sykle den nye sykkelløypa på 12 kilometer.

– I år har vi utvidet den med to kilometer. Lofoten sykkelklubb er 20 år i år, så vi synes det er en fin gest til dem at vi har laget et eget sykkelløp med egen løypeprofil, sier Brinchmann om terrengrittet.

Felles for de fire løypene er at alle skal krysse E10 på gangbrua over tunnelen på vei inn mot Svolvær.

– Det er en potensiell flaskehals, men det gikk smidig i fjor, og det satser vi på at det gjør i år også. Vi vet at søndag er den mest populære turdagen her i området. Det kan by på utfordringer, men vi satser på at turgåere tar litt hensyn når det kommer folk med startnummer på brystet, smiler han.

– Vi har gjort noe riktig

I start- og målområdet på torget stiller John Inge Johansen som konferansier, dj og tidtaker.

– Trimklassen kommer i mål før konkurranseklassen starter. Det som er verdt å nevne er at vi har hatt veldig god deltakelse på barneløpet hvert år. Det synes vi er kjempehyggelig. Vi mener det viser at vi har gjort noe riktig, og at folk liker denne typen arrangement, sier Brinchmann fornøyd.

Ønsker Team Lofoten

Brinchmann har fått øynene opp for Team Lofoten, som på mange måter fikk sitt utspring etter Våganbølgen i 2013.

– Jeg føler at det ble skapt etter Våganbølgen i fjor. Det endret karakter underveis, ettersom Rock N Roll Marathon ikke ble noe av, men de har en felles identitet og lagjakke. Jeg har fått med meg at flere fra Team Lofoten har deltatt både i Tromsø, Hadsel og Oslo. Det er artig å se at de markerer seg.

Brinchmann håper selvfølgelig at flere i Team Lofoten kjenner sin besøkelsestid og stiller på startstreken søndag.

– Jeg håper Team Lofoten stiller opp også i Lofoten, sier han med glimt øyet.

Artikkeltags