Gå til sidens hovedinnhold

Hælsikes bra revykultur

Artikkelen er over 14 år gammel

De to revygruppene i Svolvær har fått maks uttelling til sommerens store revyfestival på Høylandet.

I konkurranse med revylag over hele landet har Svolvær Byteater og Hælsikes Kvinnfolk oppnådd å få to numre hver antatt til NM i juli på Høylandet. I tillegg har Bjørn Nilsen sikret Svolvær Byteater deltakelse med ett tredje nummer gjennom å vinne Nordnorsk revyfestival på Ørnes i fjor. Dermed får revygjengene fra Svolvær framføre fem numre under festivalen som varer fra 4. til 8. juli.

- Vi synes det er sterkt å kunne skilte med fem nummer på NM-scenen fra Svolvær under Norsk Revyfestival på Høylandet, sier leder Ruth Hansen i Hælsikes Kvinnfolk.

Trangt nåløye
Det er ett forholdsvis trangt nåløye å komme igjennom for å delta. Alle revylag i landet kan sende inn nummer til vurdering. Hvert lag får maks antatt to nummer. Mens mange revylag ikke engang når opp.

- Vi er seks jenter som drar til Høylandet fra Hælsikes Kvinnfolk. De fleste har vært med tidligere i regi av Svolvær Byteater. Men nå stiller vi med egen tropp og skal framføre «Angrepillen» og «Bare en mann» med henholdsvis Eirin Ulvåg og Linda Lillevik i de to hovedrollene. Ulvåg har med seg Mari Gjertsen og Hege Torgersen på scenen. Det er tøff konkurranse med mye moro og god humor, men vi har likevel forhåpninger å nå opp, sier Hansen.

Også Svolvær Byteater satser på å kapre priser med seg hjem. Det har revylaget gjort tre ganger tidligere.

- Knallbra numre
- Vi mener vi har tre knallbra numre med også denne gang. En utfordring vil det bli for Harald Varvik Johnsen å holde seg innenfor fire minutters regelen i «Samlegudstjenesten», men det får han til sier leder Fredrik Aagaard-Nilsen.

I revyvisa «Den siste olje» står Stein Alsos, Gry Falch Olsen, Hanne og Fredrik Aagaard-Nilsen, Heidi Reiertsen og Jon Inge Johansen på scenen, mens monologen «Tainntykje» tar Bjørn Nilsen seg av.

Teksten til de numrene signert Hælsikes Kvinnfolk er laget av Linda Lillevik, som var prisvinner i 2003, mens Stein Alsos er den som har levert tekstene til numrene Svolvær Byteater skal framføre. «Samlegudstjeneste» er et samarbeidsprosjekt på teksten mellom Harald Varvik Johnsen, Alsos, Anki Gerhardsen og Gry Falch Olsen.