Har du en trener i magen?

Selvutviklingskurs: Marit Gjelle og Nordland idrettskrets inviterer ungdommer mellom 15 og 19 år til selvutviklingskurs.Foto: Kristian Rothli

Selvutviklingskurs: Marit Gjelle og Nordland idrettskrets inviterer ungdommer mellom 15 og 19 år til selvutviklingskurs.Foto: Kristian Rothli Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nordland idrettskrets inviterer til selvutviklingskurs for ungdommer mellom 15 og 19 som har en trener i magen.

DEL

– Det er et fabelaktig kurs, for å si det rett ut. Jeg kan ikke beskrive det annerledes, sier Marit Gjelle i Nordland idrettskrets.

Gjennom sitt prosjekt «Young Active» vil Nordland idrettskrets legge til rette for at ungdom selv kan starte idrettsskole for ungdom i sine idrettslag.

– Young Active er en kursrekke som sikter seg spesifikt inn mot ungdom. Målet med prosjektet er at alle ungdommer mellom 15 og 19 år skal få et tilbud om trening ut fra sine egne ønsker, forklarer Marit Gjelle.

I første omgang vil det bli avholdt et lederkurs for ungdom. Dette skal foregå i Svolvær første helgen i oktober.

– Lederkurset føres med instruktør fra idrettsforbundet, men det er laget i samarbeid med ungdommen selv. Vi ser at det gjør det mer attraktivt for ungdommen å være med. Vi begynte med dette på Helgeland i fjor, og det var en kjempesuksess, fortsetter Gjelle.

Idrettsskole for ungdom

Kurset er også egnet for dem som ønsker å trene kun en eller to ganger i uken.

– Tanken vår er at vi skal ta vare på ungdommene som ønsker å drive med organisert idrett, uten å satse mot topplasseringer. Dette gjør vi ved å oppfordre idrettslagene til å starte opp idrettsskole for ungdom – et tilbud om allsidig aktivitet til ungdom i idrettslaget, skriver prosjektleder Hilde Ånneland.

Nordland idrettskrets har valgt å kalle gruppene «YouAct», for de tror det treffer ungdom bedre, og tanken er at gruppen skal drives av ungdommene selv.

– Målet med prosjektet er å få ungdom til å ta trenerutdanning, lederutdanning eller annet som de kan bruke i idrettslaget hvor de bor eller kommer til å være. Håpet er at uansett hvor de drar vil de ha kompetanse med seg. I tillegg har vi sett at grupper som ledes av ungdom også er mer allsidig innen idretten, forklarer Gjelle.

Selvutviklingskurs

Å starte idrettsskole for ungdommen er ikke et krav etter å delta på kurset.

– Men det er flere som har tatt dette kurset som har hatt trenerjobber i klubbene sine både i for- og etterkant. Kurset er for alle ungdommer som har lyst. Det er et fantastisk selvutviklingskurs – å bli kjent med deg selv, stå frem, lede og være aktiv, presiserer Gjelle.

Det er tidligere toppfotballspiller Anette Nybø som har utviklet prosjektet som er skreddersydd for ungdom.

– I Brønnøysund ble kurset fylt opp med en gang det ble annonsert, sier Gjelle om kurset, som er en del av ungdomsløftet til Norges Idrettsforbund.

– Gull verdt

Nå håper hun at idrettslagene i Lofoten og Vesterålen legger til rette for at flest mulig av sine medlemmer kan delta på kurset, som har plass til 20 deltakere.

– Jeg vet at Svolvær Idrettslag dekker kursavgiften for sine medlemmer. Det håper jeg at andre idrettslag også er villige til å gjøre, sier Gjelle, og legger til:

– Kompetansen til å starte en idrettsskole for ungdom vil være der etter dette kurset. Det er gull verdt. Disse ungdommene skal overta idretten i årene som kommer.

Artikkeltags