HC-laget synes Vågan eiendom opptrer smålig

Vil trene mer: Får Kabelvåg HC-lag mer å juble for? Vågan Eiendom har lovet å ta kontakt over helga for å komme til enighet om treningstimer.

Vil trene mer: Får Kabelvåg HC-lag mer å juble for? Vågan Eiendom har lovet å ta kontakt over helga for å komme til enighet om treningstimer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kabelvåg HC-lag er frustrerte, og kaller Vågan kommune for smålige. Nå lover Vågan Eiendom å se på saken på nytt.

DEL

Bakgrunnen er en søknad Katrine Mørtsell sendte på vegne av Kabelvåg HC-lag til Vågan Eiendom KF, hvor de ber om én time treningstid i gymsalen ved Kabelvåg barneskole per uke.

Svaret de fikk var at det er ledige timer tilgjengelig, men at HC-laget må betale for leien.

Vil bidra med livskvalitet

– Vi er frustrerte og forbannet, og synes det er smålig av kommunen. Vi har mange som ikke er i stand til å spille fotball. Vi har søkt om å låne gymsalen for å kunne drive med turn, motorisk trening og allsidighet, blant annet til de yngre. Jeg mener vi bør få trene gratis, sier Mørtsell.

Hun henviser til Handikapforbundet, som har informert dem om at de fleste kommuner i landet tilbyr gratis trening til sine HC-lag.

– Det er snakk om å bidra med livskvalitet til dem som ikke har et tilbud. Det er en helsegevinst – både fysisk og mentalt. Vi har søkt om midler til apparater, baller, balanseapparater med mere. Hvis det blir innvilget vil vi ikke ha noen plass å bruke utstyret. Jeg håper dette kan få et positivt utfall slik at vi kan starte opp med treninger, fortsetter Mørtsell.

Skal se på saken på nytt

Daglig leder i Vågan Eiendom KF, Bjørn Tore Nergård, forklarer at de i saksbehandlingen har blitt vurdert som en voksen gruppe på linje med alle andre.

– Vi ser at det har vakt noen reaksjoner. Vi skal gjenoppta saka over helga, og jeg håper og tror at vi finner en god løsning på dette. Vi håper dette ordner seg på en god måte for alle parter, sier Nergård.

I Vågan kommune trener barn og unge opp til 19 år gratis.

– Fra tidligere har de blitt omfattet av den regelen, og jeg ser ingen grunn til at det nå skal være annerledes, men de har blitt oppfattet som en voksengruppe gjennom søknaden. Det er de jo i så måte, men det er en mer nyansert gruppe enn som så siden det også er en del unge med i gruppa. Vi skal ta kontakt med de over helga og vi skal finne en løsning, lover Nergård.

Artikkeltags