Klart for lokalderby

Christian Horn og FK Lofoten tar i mot Sortland til lokalderby lørdag.

Christian Horn og FK Lofoten tar i mot Sortland til lokalderby lørdag. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

- Hver gang vi spiller mot Sortland er det som en VM-finale for de. For oss er det en helt vanlig kamp om tre poeng, humrer FK Lofotens spillerrepresentant

DEL

Jan-Erik Pedersen er lystig i tonen når han gir sine tanker om morgendagens kamp mellom FK Lofoten og rivalen Sortland.

- Det er et lag som kommer til å ofre liv og lemmer for å slå oss. Det er klart at vi blir å gi maks for å slå de også. Jeg vet at to av våre spillere (Steffen Nilsen og Bjørn Skog, journ.anm) er ekstra motiverte for å slå Sortland, sier Pedersen, og legger til:

- Jeg vet det flyr noen meldinger fram og tilbake mellom Vesterålen og Lofoten på telefon. Det er klart, det er en rival her oppe. Vi har lyst å slå de. Ingenting annet er godt nok.

Det er meldt 26 grader til kampstart klokken 16.00 lørdag, og Pedersen og resten av apparatet i FK Lofoten håper på folkefest på Stranda stadion, hvor det vil bli salg av grillet hvalkjøtt.

- Nå skal undertegnede grille, så vi får se hvor mye det blir igjen til publikum når jeg er ferdig å spise selv, ler Pedersen, før han fortsetter mer alvorlig:

- Vi håper det kommer i alle fall 300 publikummere og lager god stemning og støtter opp laget. Vi har merket at interessen for laget har tatt seg opp den siste tiden. Pila peker oppover.

26 grader er ikke dagligags i Lofoten, og Pedersen tror dette kan by på utfordringer for spillerne.

- Mange kommer sikkert til å bli hete i toppen, og vi vil se mange slitne kropper underveis. Vi må drikke godt med væske fredag og timene før kamp. Det er ikke ofte vi har slike temperaturer, men det er både fordeler og bakdeler med det. Forholdene er uansett like for begge lag, presiserer han.

Pedersen er for tiden satt på sidelinjen med et trøblete venstre kne. 13. juni legger han seg under kniven for å få bukt med meniskskaden.

- Jeg satser på å trene igjen til høstsesongen. Jeg må springe av meg noen velferdskilo, så er jeg klar, humrer han avslutningsvis.

  • Tabellen ser du HER
  • Værvarselet fins HER

Artikkeltags