Landslagsklare Vågan-bowlere

Julianne Wangsvik og Lars Kofstad er klare for henholdsvis junior- og U21-landslaget.

Julianne Wangsvik og Lars Kofstad er klare for henholdsvis junior- og U21-landslaget. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Julianne Wangsvik (16) har bare spilt bowling i ett år, men er allerede klar for juniorlandslaget. Klubbkollega Lars Kofstad (18) er tatt ut til U21-landslaget.

DEL

De to spillerne fra Vågan bowlingklubb mottok den gledelige beskjeden i forrige uke.

– Jeg var litt sjokkert over å bli tatt ut, men det var en stor og positiv overraskelse som jeg ble veldig glad for, sier Wangsvik, som er søskenbarnet til Andrea Hansen.

Lars Kofstad har spilt på juniorlandslaget siden 2012, og er glad for å nå ta steget opp.

– Jeg hadde ikke helt trua på det, for å være ærlig. Det er hard konkurranse på det nivået, men jeg er veldig glad for å ha kommet med, sier Kofstad, og legger til:

– Det som er imponerende med Julianne er at hun har bowlet bare ett år, og så er hun allerede på juniorlandslaget. Det står det respekt av.

– Det er stort

Det var etter at Wangsvik deltok på en breddesamling i Oslo for to helger siden at den hyggelige beskjeden kom.

– Landslagstreneren sa at de som var med på samlingen var aktuelle for uttak, forklarer hun.

– Det er ganske stort. Du får trene og spille med de beste spillerne i landet, skyter Kofstad inn.

For Wangsvik er det junior-EM i Tyskland til påska som er det store målet. For Kofstad og U21-landslaget er det nordisk mesterskap i 2015 og VM i USA i 2016 som henger høyest.

– Andrea har hjulpet meg mye med treningen. Det har egentlig alle i klubben gjort. Jeg har fått kyndig veiledning, smiler Wangsvik.

Mange landslagsspillere

Hva tenker dere om at så mange fra en så liten plass som Svolvær er landslagsspillere?

– Det er veldig spesielt. Vi har god kvalitet på treningene våre. Det var Christer Jakobsen og Simen Jensen som startet det hele, og de har videreført det til oss. I junior-NM har klubben tatt medalje i alle fall de seks siste årene, forklarer Kofstad.

– Dette gir mye motivasjon og mersmak. Bowlinghallen er vårt andre hjem, og vi kommer ikke til å tilbringe noe mindre tid her nå, smiler de to avslutningsvis.

Artikkeltags