Lofoten på Tae Kwon Do-kartet

Svolværgeita kom i TaeKwonDo times.

Svolværgeita kom i TaeKwonDo times. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Lofoten har vist seg stolt fram i siste nummer av TaeKwonDo times. Der er Stig Arne J. Gundersen fra Svolvær avbildet i kamppositur på Svolværgeita. TaeKwonDo-mesteren, med svart belte av fjerde dan om livet, intervjues om kampsport, om å sette seg mål i livet, om å læring, og om stormester Beom Jhoo Lee. Master Lee grunnla i sin tid TaeKwonDo-klubbene i Svolvær og på Leknes.

- Jeg husker det som om det var i går. Endelig skulle jeg få møte en stormester fra Korea, her i Norge. Er ikke det tøft? Akkurat som i "Karate Kid". Mitt første møte med grandmaster Lee vil alltid ha en spesiell plass i livet mitt, sier Gundersen i intervjuet (fritt oversatt).

Han var 12 år da han møtte mesteren for første gang, og visste allerede godt at TaeKwonDo var sporten for ham. Den barnlige begeistringen for Karate Kid har ført vår lokale TaeKwonDo-mester langt. Målet om svart belte oppnådde han i 2001.

- Jeg er stolt av elevene mine, og av måten min gode venn og lærer grandmaster Beom Jhoo Lee pleide å trene meg. Målet for meg er at elevene skal bli gode mennesker på alle måter i livet, ikke bare innen sport.

Videre har Gundersen en drøm, som han delte med stormester Lee, om en internasjonal TaeKwonDo-samling i Lofoten om sommeren.

Det er bare å glede seg til Gundersen og klubben når også dette målet.

Det USA-baserte magasinet TaeKwonDo times leses av kampsportentusiaster verden rundt.

Artikkeltags