Markus skal kite!

Utfordrer seg selv: For å kjenne at han virkelig lever liker Markus Jäntti å gjøre noe som gjør han redd ? som å utfordre høydeskrekken. ? Jeg gleder meg veldig til Arctic Kite Camp, sier han.Foto: privat

Utfordrer seg selv: For å kjenne at han virkelig lever liker Markus Jäntti å gjøre noe som gjør han redd ? som å utfordre høydeskrekken. ? Jeg gleder meg veldig til Arctic Kite Camp, sier han.Foto: privat Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Å utfordre seg selv gir en euforisk følelse, sier Markus Jäntti fra Gravdal. Han trakk «vinnerloddet» da Lofotposten delte ut gratis kursplass til Arctic Kite Camp.

DEL

– Takk, det var en utrolig hyggelig nyhet å få. Jeg leste om konkurransen på Lofotpostens nettsider og har veldig lyst til å prøve kiting, så jeg måtte jo prøve meg på konkurransen. Men jeg hadde ingen tro på at jeg skulle vinne! Sier Jäntti da Lofotposten ringer og overbringer gratulasjonen.

For å delta i konkurransen måtte leserne svare på spørsmålet «Hva gjør du for å kjenne at du lever her og nå?».

Jänttis svar lød «Da gjør jeg noe som gjør meg redd. Følelsen jeg sitter igjen med etter å ha for eksempel utfordret høydeskrekken på topptur er fantastisk livsbekreftende».

Du liker å utfordre deg selv?

– Ja, i det hele tatt å pushe meg selv litt i situasjoner som jeg ikke helt mestrer. Jeg har høydeskrekk og brukte det som eksempel. Selv om jeg vet at det ikke er farlig er det veldig tilfredsstillende å komme ned og ha overlevd. Det gir en euforisk følelse, smiler Jäntti.

Lykkefølelse

Arctic Kite Camp arrangeres av Lofoten Adventure Company med Kari Schibevaag i spissen, og foregår på Ramberg fra 10. til 14. september.

– Jeg har vært på surfekurs tidligere, og fikk en veldig positiv erfaring. Jeg tenkte at kitekurset også må være bra. Når man bor på en plass som Lofoten bør man bruke de mulighetene som er her. Det gir en lykkefølelse å være i naturen og elementene. Da er man velsignet ved å bo i Lofoten, fortsetter Jäntti.

Luft under beina

Jäntti flyttet til Lofoten i 2012 for å jobbe ved Nordlandssykehuset. Han legger ikke skjul på at han har et godt øye til aktiviteter som ligger litt i «periferien».

– Jeg spilte fotball da jeg var liten, men jeg var så dårlig at de andre helst ikke ville ha meg med, humrer Jäntti spøkende, og legger til:

– Lagidretter har ikke vært det helt store for meg.

Hva ser du mest fram til på campen?

– Det må jo være å få prøve kiten. Jeg vet ikke så mye om hva som skal skje, men jeg ser veldig fram til å få litt luft under beina. Jeg gleder meg veldig, avrunder han.

LES OGSÅ: Hva gjør DU for å kjenne at du lever her og nå?

Artikkeltags