– Nå har jeg noe å slå i bordet med over kaffen

Asgeir Blix (75) opplevde noe de fleste golfere bare kan drømme om: Å slå hole in one.

Asgeir Blix (75) opplevde noe de fleste golfere bare kan drømme om: Å slå hole in one. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er ikke mange golfere forunt å slå ballen i «koppen» på ett slag, men det var akkurat det Asgeir Blix (75) klarte på mandag.

DEL

Stamsund-væringen melder seg dermed inn en eksklusiv klubb. Bare en før han har klart å slå «hole in one» på Lofoten Golf Links i år.

Det var på hull fire at Blix klarte kunststykket.

– Det var mye motlys, så jeg så ikke at det skjedde. Når jeg kom bort til hullet og begynte å lete etter ballen viste det seg at den lå i koppen. Det var en spesiell opplevelse. Det er noe som skjer bare en gang i livet, og for noen skjer det aldri, sier Blix.

Får skryt

Det er bare 12–13 år siden den spreke 75-åringen begynte med golfsporten.

– Jeg synes det så interessant ut, og jeg hadde bestemt meg for at når jeg ble pensjonist skulle jeg begynne å spille golf, flirer han, og legger til:

– Så jeg har klart å slå hole in one på rekordtid!

– Blix har trent mye de siste månedene, så prestasjonen kommer ikke overraskende for resten av golfmiljøet i Lofoten. Det er kun en «hole in one» tidligere i år, og den kom av vår golfpro Lewis Caeley på samme hull, skriver Lofoten Golf Links på sin facebookside.

Stolt

Blix legger ikke skjul på at det var en morsom opplevelse, og at han er stolt over prestasjonen.

– Når det kom ut på hjemmesiden til klubben mottok jeg mange hilsninger. Nå kan jeg terge de jeg spiller sammen med, humrer Blix, som spiller på golf på Gimsøy to til tre ganger i uka.

Blix kommer fra en familie som etter hvert har fått golfblod i årene.

– Vi er tre generasjoner som spiller. Sønnen min Per, i tillegg til mitt barnebarn Konrad. De unge er på et litt høyere nivå enn gamlingen, men det er bare jeg som har klart «hole in one». Det frister definitivt til mer golfspilling. Nå har jeg noe å slå i bordet med over kaffen, ler han avslutningsvis.

Artikkeltags