– Nå prøver vi å berge stumpene

Rutine og vinnervilje: FK Lofoten håper at Roy Ekrem, som her header unna en ball i kamp mot Leknes, skal kunne hjelpe klubben til fornyet tredjedivisjonskontrakt sammen med Hans Jørgen Andersen og Glenn Jensen.Arkivfoto: Eirik Eidissen

Rutine og vinnervilje: FK Lofoten håper at Roy Ekrem, som her header unna en ball i kamp mot Leknes, skal kunne hjelpe klubben til fornyet tredjedivisjonskontrakt sammen med Hans Jørgen Andersen og Glenn Jensen.Arkivfoto: Eirik Eidissen Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

FK Lofoten skal prøve å berge stumpene av en forferdelig sesong. Nå har de hentet inn tre ringrever i kampen mot nedrykk.

DEL

De tre rutinerte karene Roy Ekrem, Hans Jørgen Andersen og Glenn Jensen skal alle bidra for klubben i sesongen fire siste kamper.

Etter tapet mot Junkeren lørdag ligger FK Lofoten på den tredje og siste nedrykksplassen. Noe måtte gjøres.

– Det er veldig fint at de ønsker å bidra. Det setter alle i FK Lofoten veldig pris på. Jeg tror vi har bruk for litt rutine slik situasjonen er nå, sier Ulf Steffensen Kielland i FK Lofotens styre.

Rutine og vinnervilje

Styremedlemmet håper og tror at klubbens unge spillere kan dra nytte og lærdom av å spille side om side med trekløveret.

– Vi vet hva de står for. De er gode gammeldagse vinnerskaller som trår til i duellene. Kanskje de kan motivere de andre spillerne til å springe de ekstra 500 meterne. Det kan være nok til at brikkene faller i vår retning de resterende kampene, fortsetter Steffensen Kielland.

Hva har de uttrykt selv?

– De har lyst til å hjelpe klubben i en vanskelig tid. Vi har snakket med dem over tid, og dette har modnet. Den 10. september er siste frist for overganger, og da måtte en avgjørelse tas. Jeg har god tro på at de holder dagens tredjedivisjonsstandard og kan være med på å løfte laget.

FK Lofoten har også vært i dialog med tidenes toppscorer i klubben, Daniel Aga, men den overgangen strandet.

– Skarp har satt foten ned og sagt nei. Han er under kontrakt, og da blir det vanskelig. Det er veldig synd. Han hadde vært en god forsterkning for de fleste klubbene i avdelingen, mener Steffensen Kielland.

Skal berge stumpene

For FK Lofoten handler nå alt om å berge plassen, slik at Lofoten har et tredjedivisjonslag også i 2015.

– Det har utrolig mye å si for utviklingstilbudet til de yngre spillerne i regionen. Nå prøver vi å berge stumpene, understreker Steffensen Kielland.

I sesongens fire sister kamper skal FK Lofoten møte henholdsvis Stålkam og Tverlandet hjemme, samt Innstrandens og Bodø/Glimt 2 borte. På lørdag venter Stålkam på Stranda Stadion.

– Det er kun tre poeng som er godt nok i den kampen. Tar vi syv poeng totalt er jeg helt sikker på at vi klarer oss, men man vet aldri i fotball. Vi ønsker å være herre over egen skjebne, og ikke være avhengig av andre resultater, avrunder Steffensen Kielland.

Her kan du se tabellen

Artikkeltags