Nådde målet om ny kvalifiseringsrunde

Sto godt: Forsvarsspillet var viktig i Horten.FOto: Privat

Sto godt: Forsvarsspillet var viktig i Horten.FOto: Privat Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Svolværjentene gjorde jobben i Horten og spilte seg greit videre til andrekvalifiseringsrunde for Bringserien.

DEL

Svolværs J16-lag i håndball reiste fredag til Horten for å forsøke å kvalifisere seg til Bringserien – en nasjonal serie for landets beste J16-lag.

Lofotingene møtte som ventet tøff motstand, men spilte godt nok til å nå sitt uttalte mål om ny kvalifiseringsrunde.

Som forventet møtte de et svært godt Sarpsborg-lag i første kamp og gikk på et stortap hele 37–18. I andre kamp møtte de arrangørklubben Falk Horten. Her viste jentene fra Svolvær hva de er gode for og vant kampen 28–13.

Siste kamp mot Nessegutten ble en skikkelig thriller. Nessegutten gikk tidlig opp i ledelsen og lå foran med to mål stort sett hele første omgang inntil Svolvær snudde kampen og gikk til pause med en tomålsledelse. I andre omgang var det Svolvær som førte an og så ut til å dra seieren i land, men Nessegutten utlignet i siste sekund og kampen endte 24–24.

– Jentene henger med andre ord godt med på det nasjonale nivået. De er svært tøffe i forsvar noe som er svært avgjørende på dette nivået. Fremover er det flere spillere som melder seg på, men Amalie Evjen blir uten tvil en sentral brikke når laget skal måle seg mot de beste. Marte Svartsund Thomassen gjorde også en solid jobb mellom stengene, skryter Kirsti Liland i trenerteamet, og legger til:

– Amalie var skadet nesten hele forrige sesong, men hun viser at hun er i en særegen klasse og jeg tror hun kan ha en veldig lys håndballframtid. Laglederne til motstanderne kommenterte også det svært gode spillet hennes.

Hun mener at laget presterte bedre enn hun hadde våget å håpe på i forkant.

– At vi skulle vinne med 15 mål mot Falk Horten var over all forventing. Sarpsborg var som forventet svært gode. Falk Horten og Nessegutten trodde vi at vi kunne spille jevnt med, og kanskje trekke i land en seier, og det klarte vi, fortsetter hun.

Jentene var også godt fornøyde over egen innsats i løpet av helga, røper Liland.

Svolvær endte som nummer tre av fire. Det skilte kun to mål i protokollen mellom andre- og tredjeplass.

Artikkeltags