Nær seier på Unstadbølgene

Finalistene: Trettenåringen Anker Frantzen tok seg til finalen i Lofoten Ekstremsportklubbs surfmesterskap på Unstad, og kapret 3.-plassen i en spennende finale. Finaleheatet besto av Petter Gresmo (t.v.), Anker Frantzen, Pontus Grafström og Brage Woie Svela. Foto: Frode Sandbech

Finalistene: Trettenåringen Anker Frantzen tok seg til finalen i Lofoten Ekstremsportklubbs surfmesterskap på Unstad, og kapret 3.-plassen i en spennende finale. Finaleheatet besto av Petter Gresmo (t.v.), Anker Frantzen, Pontus Grafström og Brage Woie Svela. Foto: Frode Sandbech Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Unggutten Anker Frantzen fra Gravdal (13) tok en sterk 3. plass i surfemesterskap på Unstad. Nå skal han til Junior-EM på Azorene.

DEL

Lofoten Ekstremsportklubb (LEK) arrangerte lørdag surfemesterskap for klubbens medlemmer, og for første gang fikk surfetalentet Anker Frantzen stille i seniorklassen.

Ville vinne

– Man må være 13 år for å få stille sammen med de store, og da jeg kom meg til finalen var målet å gå helt til topps, forteller Anker til Lofotposten.

Tross sine hårete mål er han godt fornøyd med at han kapret pallplass.

– Egentlig surfer jeg fordi jeg syns det er kjempeartig, og er fornøyd med at jeg klarte å ta tredjeplassen. Det skilte bare ett poeng mellom meg og Pontus (Grafström, journ.anm.) som vant, så jeg var nære på å vinne.

Torsdags ettermiddag setter han og jevngamle Lars Alok Benjaminsen – også fra Ballstad – nesen mot Azorene og surf EM for juniorer.

– Det blir spennende, og jeg gleder meg.

Lars Alok Benjaminsen ble for øvrig utslått i semifinalen av Brage Woie Svela fra Stavanger som tok sølvplassen i mesterskapet.

Spennende finale

23 deltakere stilte til start i LEKs surfmesterskap, derav to damer.

Etter innledende runder og semifinaler, utgjorde Petter Gresmo, Anker Frantzen, Pontus Graström Sverige/Kabelvåg og Brage Woie Svela fra Stavanger finaleheatet i det som ble en meget spennende finale.

Finalistene hadde tredve minutter til rådighet på Unstadbølgenen, der de to beste bølgene fra hver surfer talte i sammendraget.

– Frem til det gjensto seks-syv minutter av finalen, ledet Brage Woie Svela. Da fikk Pontus Grafström bølgen som sendte han til seier, forteller leder i LEKs surfegruppe, Ole Kristian Larsen, som var fornøyd med både været og deltagelse på mesterskapet.

– Bølgene kunne vært litt større, men ellers er vi kjempefornøyd.

Foruten mange publikummere på stranda, hadde arrangøren 400 personer innom livesendingen på klubbens hjemmeside.

Artikkeltags