Northug hadde 1,65 i promille

Slik så bilen ut etter at Petter Northug fyllekjørte.

Slik så bilen ut etter at Petter Northug fyllekjørte. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Petter Northug hadde en promille på 1,65 da han krasjet bilen sin 4. mai i år, ifølge en ny bok.

DEL

« ... promillekjøring, altfor høy fart, beregnet til 80-90 kilometer i timen i en 40-sone, og å ha forlatt bilen uten å varsle politiet om ulykken», står det å lese i den nye boken «Northug. En familiehistorie». Boken er skrevet av Sverre M. Nyrønning

Northug kjørte av veien og krasjet i autovernet i en rundkjøring på Byåsen i Trondheim 4. mai. Hendelsen skjedde klokken 5 om morgenen. Etter hvert ble det klart at han hadde kjørt sin sponsede Audi i alkoholpåvirket tilstand før han stakk fra ulykkesstedet.

En kamerat ble sittende igjen i bilen med brukket kragebein. Allerede samme dag erkjente Northug offentlig å ha drukket mye alkohol i timene før han satte seg bak rattet.

Glattcelle

I boken forteller Northug selv blant annet om hvordan han opplevde å bli tatt inn på politiets glattcelle etter at han ble pågrepet.

– Glattcellen var trivelig, med en god madrass og et varmt pledd. Jeg følte meg på ingen måte innestengt, betjentene var hyggelige; kort sagt, jeg trivdes og kunne gjerne vært der lenger.

Mandag ble det klart at straffesaken som omhandler Petter Northug er oversendt Trøndelag Statsadvokatembeter. Saken er med andre ord ferdig etterforsket av politiet, som igjen har sendt over en påtaleinnstilling til Statsadvokaten.

Privatlag

Framtiden rundt Northugs satsing på privatlag var uklar gjennom sommeren, men 13. august besluttet Coop å fortsette som hovedsponsor. Samme dag valgte derimot Audi å avslutte sitt samarbeid med trønderen.

Coop har satt en rekke nye krav til Northug siden forrige sesong. Blant annet har samarbeidet med selskapet Nye Høyder, som drev støtteapparatet, opphørt. Nye personer har kommet inn for å hjelpe Northug mot suksess i kommende vinters store mål: Falun-VM. (ANB-NTB)

Artikkeltags