Ny spiller klar for FK Lofoten

Steffen Nilsen, som har en fortid i Sortland, er klar for FK Lofoten. - Klubben har mange gode tekniske og raske spillere. Jeg tror det blir veldig bra, sier Nilsen. Foto: Privat

Steffen Nilsen, som har en fortid i Sortland, er klar for FK Lofoten. - Klubben har mange gode tekniske og raske spillere. Jeg tror det blir veldig bra, sier Nilsen. Foto: Privat

Artikkelen er over 6 år gammel

– Det er positivt at folk fra Vesterålen ser at det er attraktivt å spille fotball i Lofoten.

DEL

Det sier FK Lofotens ferskeste tilskudd, Steffen Nilsen.

Nilsen – som har en fortid i FK Lofotens divisjonsrival Sortland – kommer fra Luna, som rykket opp til fjerdedivisjon i fjor.

Han sier at det er godt å endelig ha fått avklart sin egen fotballframtid, samtidig som han gleder seg til å spille for FK Lofoten.

– Det er mye bra folk og en god spillergruppe i klubben. Jeg kjenner Espen Bendiksen, André Nordheim og Jan-Erik Pedersen fra tidligere møter mellom FK Lofoten og Sortland. Ignac Tepszics er en veldig god trener. Jeg blitt veldig imponert over måten de trener på. Det passer meg veldig godt, sier Nilsen, som allerede har deltatt på noen treningsøkter med sin nye klubb.

– Et veldig spennende lag

Han omtaler seg selv som en offensiv spiller med stor duellstyrke.

– Jeg er også god til å holde på ballen, og jeg har gode avslutningsferdigheter, sier Nilsen, som spilte venstre kant i sin tid i Sortland.

Du har deltatt på noen treninger. Er du imponert av det du har sett?

– Ja. Klubben har mange gode tekniske og raske spillere. Det er et veldig spennende lag. Det mangler litt rutine på noen sentrale plasser, men det er unge spillere som er der for å lære og bli bedre. Jeg tror det blir veldig bra, sier en entusiastisk vesteråling.

Vesteråling nummer to

Nilsen er den andre vesterålingen som i løpet av kort tid melder overgang til FK Lofoten og flytter til Svolvær. Han slutter seg til Bjørn Skog som også kom fra Luna.

– Det er positivt at folk fra Vesterålen ser at det er attraktivt å spille fotball i Lofoten. Det er blitt mer attraktivt å spille for klubben. FK Lofoten har fått et rykte på seg for å spille god fotball. Det er mer fotball nå enn for noen år siden, ikke bare kriging og innsats, selv om det også er viktige faktorer i fotball. Det er artigere å spille på et lag som prøver å holde kula i laget, slår Nilsen fast.

Styremedlem i klubben, Tom Steffensen, mener det er et solid tegn at to vesterålinger kommer til Lofoten for å spille fotball.

– Det viser at vi gjør ting rett. Det håper jeg bedrifter og kommunen også ser. Tamas Geri, Bjørn Skog og Steffen Nilsen hadde ikke flytte til Lofoten om det ikke var for fotballen. Det viser at det er viktig med et satsingstilbud på fotballbanen, konkluderer han.

Nilsen er ikke spilleklar til fredagens cupkamp mot Sortland.

Artikkeltags