På samling med Glimt

ASPMYRA STADION: Vetle Engstad Olsen og Edvard Lind fikk trene på Aspmyra stadion.Alle foto: Privat

ASPMYRA STADION: Vetle Engstad Olsen og Edvard Lind fikk trene på Aspmyra stadion.Alle foto: Privat

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I helga deltok svolværingene Vetle Engstad Olsen (14) og Edvard Lind (14) på Salten Aqua samling i regi av Glimt i Bodø.

DEL

Her fikk de brynt seg på de største fotballtalentene i sin årsklasse i Nordland og Sør-Troms. Guttene som spiller for Svolvær Idrettslag G14 og G16 sitter igjen med utelukkende positive opplevelser etter helga.

Samlingen, som er et samarbeid mellom Salten Aqua AS, FK Bodø/Glimt, Nordland Fotballkrets og Hålogaland Fotballkrets, har som mål å gi tips og inspirasjon til de største fotballtalentene i regionen i aldersgruppen 14 og 15 år.

Samlingen startet fredag kveld der de unge talentene, etter å ha blitt innlosjert i VIP-losjene på Aspmyra, fikk en presentasjon av klubben Bodø/Glimt.

Deretter ble det gjennomført en felles trening, hvor 1999-årgangen trente med spillerne født i 2000.

Ifølge Vetle og Edvard gikk det høvelig greit, men nivået var veldig høyt, og spillet foregikk mye raskere enn de var vant med fra aldersbestemt fotball i Vågan.

Ga mersmak

Da Lofotposten pratet med spillerne kunne de fortelle at trenerne Stig Johansen, Ørjan Berg og Cato Hansen, var veldig tydelige på hva de ville. Det var stort fokus på pasninger, ballbesittelse, bevegelse og orientering. Guttene var slitne, men fornøyde da de tok kveld.

Lørdagen startet tidlig med ei treningsøkt hvor guttene født i 2000 denne gang trente for seg selv.

Her følte Edvard at det gikk bedre enn på treningen på fredag og at det var lettere å vise seg fram, på tross av at nivået ikke var noe dårligere enn kvelden før.

Etter treningen inntok guttene et restitusjonsmåltid bestående av frukt, grovbrød og drikke. Senere på dagen ble de håpefulle talentene samlet til et matchmåltid på Aspmyra stadion før de skulle spille internkamp. Denne internkampen ble det store høydepunktet på lørdag, og Vetle og Edvard forteller med stor iver om opplevelsen.

– Til kampen kom også Bodø/Glimts egne 2000-årgang og vi ble delt opp i to lag slik at vi som kom fra samme klubber fikk spille mot hverandre. I første omgang ble vi begge plassert sentralt på banen, hvor vi bruker å spille. Det var utrolig morsomt! I andre omgang ble jeg derimot plassert ned på midtstopper, en posisjon jeg aldri har spilt før. Det var en merkelig, men artig opplevelse, kan Vetle fortelle.

– Jeg følte at det gikk bra, og at jeg gjorde en god figur. Tempoet var som jeg forventet veldig høyt, men dette ga mersmak, sier Edvard.

Hektisk og sosialt

Etter at treningskampen ble blåst av på stillingen 3–2 til Vetles lag, var det duket for sosialt samvær i form av pizzaspising på Peppes Pizza. Etter dette ble det en tidlig kveld på Edvard og Vetle som var utslitt etter en lang og intensiv dag.

Søndag ble også en hektisk dag for guttene. Et meget tett program ble fulgt og dagen startet med felles frokost på Aspmyra – før samlingens siste treningsøkt ble gjennomført klokken 09:00.

Etter dette fikk guttene noen korte instrukser før de i hui og hast dro til hurtigrutekaia og forlot Bodø. Med seg hadde de fått masse å tenke på – og om mulig, enda større motivasjon til å lykkes i sin egen fotballkarriere.

Artikkeltags