Skal redde FK Lofoten

Overtar: Terje Hansen er FK Lofotens nye hovedtrener ut 2014-sesongen. Arkivfoto

Overtar: Terje Hansen er FK Lofotens nye hovedtrener ut 2014-sesongen. Arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Terje Hansen har fått oppdraget med å redde FK Lofoten fra nedrykk.

DEL

– Klubben trenger nye impulser. Per i dag ligger vi på nedrykksplass, og vi så oss nødt til å gjøre noen grep, sier Tom Steffensen i FK Lofotens styre.

Steffensen forklarer at Hansen vil fungere som klubbens hovedtrener ut sesongen. Ignac Tepszics, som har ledet klubben de tre siste sesongene, forblir i klubben i en assistent-rolle. Frank Johnsen forlater klubben.

– Vi skilles som gode venner. Ignac skal i hovedsak jobbe med Kai Kamsvåg, samt fungere som assistent og samtalepartner med Terje, fortsetter Steffensen.

Har kniven på strupen

Terje Hansen, som var trener for FK Lofoten mellom 2003 og 2008, erkjenner at det er et spesielt og utfordrende oppdrag han nå står ovenfor.

– Dette blir ikke som å gå inn og forberede seg til en hel sesong, men å få til noe på veldig kort tid, sier Hansen.

Han mener klubben bør ta ni poeng på de siste kampene mot henholdsvis Innstrandens, Tverlandet og Bodø/Glimt 2.

– Det gir ikke mye rom for prøving og feiling. Vi må gå inn og få en øyeblikkelig virkning. Slik sett har vi kniven på strupen fra første time. Det er ikke en ønskesituasjon verken for trenere eller spillere, medgir han.

Han tror nøkkelen til å snu FK Lofotens negative trend er effektivisering – både offensivt og defensivt.

– Vi har en jobb å gjøre for å utnytte sjansene våre framover på banen. Man kan heller ikke slippe inn seks mål på hjemmebane mot Stålkameratene når man kjemper for å overleve i divisjonen. Når man taper mot lagene som ligger rett over og under på tabellen gjør det meg litt bekymra, men det sier meg også at det er mulig å gjøre noe i forhold til effektiviteten. Det er et nøkkelord i den jobben som må gjøres nå, understreker Hansen.

– Kan vinne mot alle

Det blir som tre cupfinaler på tampen av sesongen?

– Ja, det blir det. Jeg tror ikke Grand blir å gi ved dørene. De har tre kamper igjen og jeg tror de kommer til å sanke poeng. Vi må belage oss på å vinne alle tre kampene. Når vi tar Innstrandens til helga tror jeg laget kan komme inn i en «drive». Da tror jeg FK Lofoten er så bra at vi kan vinne mot hvem som helst, også et topplag som Bodø/Glimt 2. Jeg lover at lagene som skal møte oss nå i innspurten ikke blir å få det lett.

Hva vil du fokusere på fram mot oppgjøret mot Innstrandens?

– Det blir først og fremst å få en oversikt over hvilke verktøy man har. Normalt sett er jeg veldig utviklingsrettet i tankegangen, men nå er det å hente tre poeng som er hovedfokuset. Det er så viktig at vi kanskje må ta noen avgjørelser som blir mer kortsiktig enn det vi ønsker å være kjent med, sier Hansen, som ikke utelukker å forlenge avtalen med FK Lofoten om klubben berger plassen.

Tom Steffensen er fornøyd med at Hansen tilbyr sine tjenester for klubben.

– Terje er en fotballfaglig sterk mann, og han vet hva som kreves. Han har gjort en god jobb på Sortland, og vi håper han skal være med og berge klubben de siste tre kampene, sier styremedlemmet.

Artikkeltags