Til topps igjen

Vinnerlaget: Bak fra venstre: Ellen Prestegaard Bain, Trine Arntsen, Kjersti Benjaminsen, Camilla Lysvoll og Stine Bendiksen. Foran fra venstre: Anne Rasch, Janne Marit Dørum, Marit Størmer Nordby, Andrea Frostad og Maria Nyheim.Begge foto: Privat

Vinnerlaget: Bak fra venstre: Ellen Prestegaard Bain, Trine Arntsen, Kjersti Benjaminsen, Camilla Lysvoll og Stine Bendiksen. Foran fra venstre: Anne Rasch, Janne Marit Dørum, Marit Størmer Nordby, Andrea Frostad og Maria Nyheim.Begge foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Svolvær Oldgirls gjorde i år som i fjor, og gikk helt til topps i NNM for oldboys/oldgirls på Bardufoss.

DEL

Svolvær-damene reiste til Bardufoss med bare ni spillere, men viste at de reiste til Troms med ett mål for øye: Å forsvare NNM-tittelen fra fjorårets mesterskap i Svolvær.

– Fantastisk artig

Lofotingene begynte turneringen sterkt, og noterte seg for tre strake seire i de innledende rundene lørdag, mot henholdsvis Extra United fra Balsfjord, Bardufoss (BOIF) og Grovfjord.

Søndag spilte laget uavgjort mot Bardu, før til slutt igjen skulle måle krefter mot BOIF i finalen. Det ble en maktdemonstrasjon av de hvite og blå, som rakk å plassere fem baller i nota til arrangørklubben før dommeren blåste av for full tid.

– Det var fantastisk artig. Vi vant i fjor også, men da var det bare ett oldgirls-lag i tillegg til oss. I år var det seks oldgirls lag med, som gjorde det hele mye morsommere. Det skal sies at det var nettopp Bardufoss vi vant mot i finalen i fjor også, kan Trine Arntsen fortelle.

Fire Vågan-lag deltok

Svolværdamene var ikke det eneste lofotlaget som tok turen til Bardufoss forrige helg. Også oldboyslagene til Henningsvær, Kabelvåg og Knausen fant veien til Troms.

– Det synes jeg var skikkelig morsomt. Vi var en stor gjeng fra Vågan som reiste opp. Det eneste som var litt dumt var at de lokale herrelagene spilte nesten alle kampene samtidig som oss, så vi fikk ikke heiet så mye på dem, fortsetter Arntsen.

Men Henningsvær, Knausen og Kabelvåg ble slått ut i de innledende rundene, så damene hadde i alle fall god støtte fra sidelinja på søndag.

– Vi møtte noen lag som hadde noen gode fotballspillere med. Kampene var to omganger à 20 minutter på syverbane. Det høres ikke så mye ut, men det drar krefter, spesielt når vi bare hadde en frisk spiller på benken, forklarer Arntsen, og skryter også av vertskapet:

– Etter at vi vant 5–0 hadde vi felles heiarop med BOIF-damene. Det var en veldig hyggelig stemning der, og vi ble tatt godt vare på. De var flinke verter.

I 2015 arrangeres NNM for oldgirls/oldboys i Kabelvåg. Det blir nesten som å spille på hjemmebane for mange på laget, og da skal tittelen forsvares, nok en gang.

– Majoriteten av laget vårt tråkket sine barnefotballsko i Kabelvåg, deriblant meg, Anne Rasch og Maria Nyheim. Det kommer til å bli morsomt å spille på «hjemmebane», slår hun fast.

Artikkeltags