Tjukkasgjengen på tur

Turen gikk "rundt Tåa" - gammelveien fra Haukland til Uttakleiv og tilbake gjennom tunnelen.

Turen gikk "rundt Tåa" - gammelveien fra Haukland til Uttakleiv og tilbake gjennom tunnelen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Flirfulle tjukkaser gikk i god travtakt rundt Tåa på Tjukkasgjengens første offisielle tur.

DEL

- Jeg er jo den eneste som er tjukk her! Sa Randi Fredriksen, etterfulgt av en rungende og smittende latter. Sammen med tjue andre damer og menn i ulike fasonger, hadde hun takket ja til invitasjonen fra Rita-Wivi Fredriksen om å bli med på et gratis lavterskel trimtilbud i fri natur.

- Det er helt fantastisk at så mange har møtt opp - også på en fredagskveld midt i vinterferien! Sa Rita Wivi Fredriksen. Med høytidelig snorklipping, slik det skal gjøres på åpning av store og viktige arrangementer, satte hun tonen an for det som skulle bli en herlig frisk og morsom tur for de som torde å kalle seg tjukkas.

Heller tjukkas enn friskus

Man kunne sikkert kalt dem friskuser eller sprekiser isteden, for det var jo nettopp det de var, men tjukkasnavnet var faktisk det som hadde trukket flere opp av sofaen og ut i lofotnaturen. Når dørstokkterskelen er lav, er den tydeligvis lettere å komme over.

- Det er flott at noen drar igang noe sånt! Rita-Wivi er ei sånn positiv sjel - det er godt at det finnes slike folk! Sa Randi Fredriksen - som ikke er en slektning selv om hun har samme etternavn som tjukkassjefen.

De andre nikket og var enige. Flere var med fordi de syntes det var flott med en sosial tur - og sa at det ikke alltid er like lett å motivere seg når man skal gå ut alene, eller på de samme vante stedene.

- Beate har ligget på sofaen i ti år. Jeg dro henne med tidligere i år, men denne gangen var det hun som ringte og ville ha oss med på tur, sa Monica Jacobsen om ei god venninne som var med.

Randi Fredheim og Frank Hansen var også med på tur.

- Dette er et kjempeflott tiltak, enten man er tjukk eller ikke, sa Fredheim. Navnet "tjukkasgjengen" signaliserer humor og uhøytidelighet - et tilbud for alle, og det er veldig bra, sa Hansen.

Bli en tjukkas du også!

Tjukkasgjengen ønsker nye medlemmer - alle ønskes velkommen på neste gåtur som blir søndag 3. mars rundt Horn på Gravdal, med oppmøte ved Gravdal fotballbane.

Hvis du lurer på om du kan defineres som en tjukkas eller ikke, så er det følgende formulering som gjelder: En tjukkas er en person som er blid, sosial, omgjengelig og rund og raus overfor sine medmennesker.

Et skritt i riktig retning

Lofotposten arrangerer skrittellerkonkurranse - sammen skal vi gå til månen! Les mer på lofotposten.no/skritt

Kl 12:25 lørdag formiddag hadde Lofoten 260 671 skritt mot månen. 487 928 305 gjenstår. Ta et skritt for menneskeheten du også!

SE BILDESERIE FRA TUREN: Første tjukkastur

Artikkeltags