Triathlon for lovens lange arm

Vinneren: Thomas Thomassen startet beskjedent i bassenget, men vant etappen på sykkel og løpinga, og ble totalvinner.Begge foto: Privat

Vinneren: Thomas Thomassen startet beskjedent i bassenget, men vant etappen på sykkel og løpinga, og ble totalvinner.Begge foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I regi av Lofoten Politiidrettslag ble det i helga for første gang arrangert triathlon for lovens håndhevere.

DEL

Det var Thomas Johan Thomassen og Ruben Evjen som kom på ideen om å arrangere et triathlon i jobbsammenheng.

– Med litt støtte fra politiidrettslaget kjørte vi i gang, og vi fikk Stian Zakariassen til å hjelpe oss med tidtaking og resten av gjennomføringen, slik at vi kunne fokusere på å delta, forklarer Thomassen.

Triathlonet ble gjennomført på Vestvågøy, med 500 meter svømming i Lekneshallen, 15 kilometer sykling rundt Offersøy og 5 kilometer løping mellom Lofothallen og gapahuken.

– Vi gjennomførte svømmingen innendørs for å få flest mulig med og å ikke legge lista så høyt. Dette handlet om å få en myk start for oss, fortsetter Thomassen.

Ble innhentet

Det var Maichel Lind fra Svolvær-politiet som kom best ut av startblokka. Han gjennomførte den 500 meter lange svømmedistansen på 8 minutter og 36 sekunder, men ble innhentet på sykkeletappen.

– Han ledet ganske klart, men ble innhentet av meg og Ketil Steira på sykkeletappen, sier Thomassen, som klarte å holde ledelsen helt inn og vinne lofotpolitiets aller første triathlon.

Leknespatruljen måtte imidlertid se seg slått av svolværavdelingen på beste sammenlagttid.

God fysisk form

Hvordan er den fysiske formen til distriktets politi?

– Det ser absolutt ut som at den er brukbar! Man skulle jo kanskje tro at de yngste ville gjøre det bedre enn de mer tilårskomne, men jeg tror de satser mer på styrketrening, humrer Thomassen.

Artikkeltags